hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MATSO üyeleri talep ve sorunlarını konuştu

    MATSO üyeleri talep ve sorunlarını konuştu
    expand

    MATSO üyeleri talep ve sorunlarını konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MATSO 2. ve 17. meslek komitesi tarafından sektörün sorunlarını masaya yatırmak amacıyla video konferans yöntemiyle toplantı düzenlendi.

    MATSO 2. meslek grubu (tarım ve hayvancılık vb.) ile 17. meslek komitesi (restoran, kafe, bar, pastane işletmeleri) tarafından sektörünün sorun, talep ve çözüm önerilerini masaya yatırmak amacıyla 2 farklı grup ile toplantı düzenlendi. 2. ve 17. meslek grubu üyelerinin katıldığı ve video konferans yönetimiyle gerçekleşen toplantının açılışını MATSO Başkanı Ahmet Boztaş yaptı. Başkan Boztaş, sektörün sorunlarına değendi.

    Pandemi dönemi başladıktan sonra bir komisyon kurarak üyelerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Boztaş, kurdukları 10 kişilik ekiple tüm üyeler aranarak sorun ve taleplerinin alındığını söyledi. Üyelerden gelen tüm talep, sorun ve önerileri 5 maddede özetleyerek bir rapor haline getirdiklerini kaydeden Boztaş, raporu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığı ile ilgili mercilere ilettiklerini söyledi.

    'PANDEMİDEN TÜM SEKTÖRLER ETKİLENDİ'

    Pandemiden en çok turizm sektörünün etkilendiğinin altını çizen Başkan Boztaş, "Bölge ekonomisi turizm ağırlıklı olduğu için tüm sektörler bu dönemde olumsuz etkilendi. Gelen turist sayısı 2019 yılına göre ay bazında eksi yüzde 50, yıl bazında eksi yüzde 80 civarında seyrediyor. Üyelerimizde bu durumdan olumsuz etkilendi. Tüm sektörler bundan etkilendiği için; pandemi döneminden 2020 Ekim ayına ertelenen ödemelerimizin ve biriken tüm ödemelerimizin 2021 mayıs ayında başlamak üzere ertelenmelidir. Ödemesinin turizm sezonundan başlamak üzere uzun vadeye yayılmış krediye acilen ihtiyaç vardır. Üyelerimizin krediye ulaşım kolaylaştırılmalıdır. Kira ödemelerinde devlet desteği beklenmektedir" dedi.

    TARIM SORUNLARI ELE ALINDI

    2. meslek grubu komite üyelerinin organize ettiği ve konferans yöntemi ile yapılan istişare toplantısına kalabalık ve yoğun bir katılım oldu. Toplantıda sektörün sorunları ele alındı. Toplantıda katılımcılar tek tek söz alarak sektörün sorunlarına değindiler. Başkan Boztaş, Manavgat'ın tropikal meyvede bir üst olma yolunda ilerlediğini belirterek, muzdan sonra ejder meyvesi, avokado ve diğer tropikal meyvelere yoğun ilgi olduğunu söyledi. Başkan Boztaş, üyelerden sorun, talep ve çözüm önerilerini ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceklerini kaydetti.

    Konuşmanın ardından toplantıya katılan tüm üyeler sorun talep ve önerilerde bulundu. Toplantıda komite üyeleri de birer konuşma yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow