hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MAYDER'den hayırsever Alman'a plaket

    MAYDERden hayırsever Almana plaket
    expand

    MAYDER'den hayırsever Alman'a plaket

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan Alman Maik Koge'ye Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) tarafından teşekkür plaketi verildi.

    Manavgat'ta yaşayan yerleşik yabancı Maik Koge geçen salı günü, okul müdürleri ve öğretmenler aracılığıyla tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere 500'er lira yardım yaptı. MAYDER, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ekonomik olarak zor durumda olan ailelere yaptığı yardım nedeniyle Maik Koge'ye teşekkür plaketi verdi. MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı evinde ziyaret ettiği Maik Koge'nin yaptığı yardım için, "Bu örnek davranıştan umarım birçok kişi feyz alır ve böyle yardımlar yaparlar. Bütün yabancılar genelde turizmle uğraştıkları için sıkıntılı durumdalar ama biz kendi içimizde örgütlenip yabancı, Türk ayırmaksızın daha kötü durumda olan insanlara yardımcı oluyoruz. Böyle bir örgütlenme içinde yardımlar yapıyoruz" dedi.

    Eşi ve kızıyla birlikte bir süredir Side'de yaşadığını söyleyen Maik Koge de, Türk insanının samimiyetinin kendisini etkilediğini belirterek, "İnsanları gördüğüm zaman kalbimden o an ses geliyor. O ses geldiğinde yardımda bulunuyorum. Sosyal medya üzerinden ya da farklı mecralardan bana ulaşıyorlar ve teşekkür ediyorlar böyle bir şey yaptığım için" diye konuştu.

    Yaptığı yardımın güvenlik güçlerinin fedakarlıklarının yanında hiçbir şey olduğunu da söyleyen Koge, "Manavgat'ta maddi durumu çok iyi olan insanlar var. Benim yaptığım yardımlar imkanların dahilinde çok küçük bir şey. Benden daha iyi olanlar var. Herkes birazcık yardımda bulunduğu zaman çok kişinin ihtiyaçları giderilir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow