hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saçlarını kanser hastalarına bağışladı

    Saçlarını kanser hastalarına bağışladı
    expand

    Saçlarını kanser hastalarına bağışladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Güçlü Bilge Asilhan (11), kanser tedavisi sırasında saçları dökülen yaşıtlarına destek vermek amacıyla 6 yaşından bu yana uzattığı saçları, 'Saçım Saçın Olsun' kapsamında bağışladı.

    Manavgat'ta oturan Güçlü Bilge Asilhan, 6 yaşından bu yana uzattığı saçlarını kestirerek Kanser Savaşçıları Derneği'nin yürüttüğü 'Saçım Saçın Olsun' kampanyasına bağışladı. Kuaförde saçını örgülü şekilde kestiren Asilhan, aynı gün kargo şirketi aracılığıyla saçlarını derneğin İstanbul'daki merkezine gönderdi.

    Güçlü Bilge Asilhan, saçlarını uzatmayı çok sevdiğini ama haberlerde izlediği kemoterapi almış yaşıtlarının saçlarının olmadığını fark ettiğini anlatarak, bunun üzerine 'Neden onların saçı yok' sorusunun aklına geldiğini söyledi. Durumu internetten araştırdığını aktaran Asilhan, "Tedavi olurken döküldüğünü, zor bir hastalık olduğunu öğrenince saçlarımı bağışlamaya karar verdim. Saçlarımın bir kişiye peruk yapılmasını arzu ediyorum. Herkesi bu projeye destek olmaya davet ediyorum. Hasta kardeşlerimin yüzünde gülümseme bırakabileceğimi düşünmek bile beni çok mutlu ediyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow