hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yangınzedelere Kızılay'dan eşya yardımı

    Yangınzedelere Kızılaydan eşya yardımı
    expand

    Yangınzedelere Kızılay'dan eşya yardımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - BÜYÜK Manavgat yangınında evleri yanan vatandaşlara Kızılay tarafından koltuk takımı, mutfak masası, yatak grubu ve gardıroptan oluşan ev eşyaları teslim ediliyor.
    Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün süren Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınında 50 bini orman 75 bin hektarlık alan zarar gördü. 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve binlerce hayvanın yok olduğu yangında yaklaşık 1200 ev, iş yeri ve 600 ahır yanarak kullanılamaz hale geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yanan evleri ve ahırları yeniden inşa etmek için yaraları sarmaya başladı. Yangının üzerinden bir yıl geçmeden evler teslim edilmeye başlandı. Yöre mimarisine uygun olarak inşa edilen evler tek ya da çift katlı, kiremit çatılı, örme taş kullanılarak ve yangına dayanıklı malzemeden inşa ediliyor.
    100 EV TAMAMLANDI, 21'İ TESLİM EDİLDİ
    AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, geçen yıl yaşanan yangın felaketinde vatandaşların kullandığı 870 evin zarar gördüğünü, bu evlerden 100 tanesinin tamamlandığını söyledi. Başkan Erol, "580 evin inşasına başlandı. Şu an 21 ev sahiplerine teslim edildi. 100 dolayında ev de tamamlandı ve teslim aşamasına geldi. İnşallah yıl dönümünde bu evler teslim edilecek. Devletimiz, milletimizin de destekleriyle yaraları kısa sürede sarmayı başardı" dedi.
    Evler hak sahiplerine verilirken bir yandan da Kızılay tarafından yangın mağdurlarına koltuk takımı, mutfak masası, yatak grubu ve gardıroptan oluşan ev eşyaları teslim ediliyor. Kızılay Manavgat Şubesi gönülleri mobilyaların kurulumlarını da yaparak mağdur vatandaşlara teslim etti.
    KIZILAY'DAN 15 MİLYON LİRA DESTEK
    Yangınla birlikte Kızılay olarak hemen sahaya inerek çalışmalara başladıklarını anlatan Manavgat Şube Başkanı Pınar Kapukaya, "Kızılay olarak milletimizin destekleriyle yangından etkilenen vatandaşlarımızın her an yanlarında olduk. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yangın felaketini yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Kızılay olarak yangının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala sahadayız. Vatandaşlarımızın evlerindeki ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bugüne kadar 12 milyonu nakdi olmak üzere yaklaşık 15 milyon lira destek verdik" diye konuştu.
    GÖZYAŞLARIYLA TEŞEKKÜR ETTİ
    Demirciler Mahallesi'nde yaşayan ve bir otelde çalışan evli ve 3 erkek çocuk annesi Durdu Cengiz (44), yangında evi ve eşyalarının tamamen yandığını söyledi. Yangının ardından devletin ve hayırseverlerin yardımlarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Cengiz, "Yangının ardından devletimiz ve yardımseverler bizim her şeyimizle ilgilendi. Konteyner ve eşyalar verildi. Evimizin inşaatına da kısa sürede başlandı ve yapılarak teslim edildi. Bugün de Kızılay tarafından eşyalarımız getirildi. Yardım eden herkesten Allah razı olsun" dedi.
    Demirciler Mahallesi'nde yaşayan diğer bir yangınzede Şevki Öz de çok zor günler yaşamalarına rağmen bugünlere geldiklerini söyleyerek, yardım eden herkese teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow