hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasaklara uymayan kameradan tespit edilecek

    Yasaklara uymayan kameradan tespit edilecek
    expand

    Yasaklara uymayan kameradan tespit edilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- YENİ kontrollü normalleşme döneminde Covid-19 salgını ile mücadelede Dinamik Denetim Süreci uygulanacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra meslek örgütleri de denetim mekanizmasının içine alınırken, alınan kararlara uymayanlar kent güvenlik yönetim sistemleri ve kameralar ile de tespit edilerek gerekli yaptırımlar uygulanacak.

    Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri ile meslek örgütlerinin temsilcilerinin katılımı ile Covid-19 Salgını ile Mücadele Kapsamında Dinamik Denetim Süreci toplantısı, Manavgat Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda yeni kontrollü normalleşme döneminde alınacak önlem ve denetimler görüşüldü.

    Yeni dönemde alınan tedbirler ve kararlara uyulmasının salgınla mücadelede büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kaymakam Yiğit, “Yeni kontrollü normalleşme süreci içerisinde, covid-19 salgını ile mücadelemizi üst seviyeye çıkarmak durumundayız. Bu ise kamu kurum ve kuruluşları ile meslek örgütlerimizin azami işbirliği ile mümkün olacaktır. Dinamik Denetim Süreci adını verdiğimiz bu dönemde tüm kurumlarımız özellikle virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesinde önemli rol üstlenecek" dedi.

    Dinamik Denetim Sürecinde işyerlerinin denetiminin sadece kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri ile değil, aynı zamanda meslek örgütlerinin de katılımı ile gerçekleşeceğini belirten Kaymakam Yiğit, “İlgili kamu kurumlarımız ile meslek örgütlerimizin İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) bünyesinde oluşturacağı denetim ekipleri, ilçe genelinde her hafta en az bir kere olmak üzere işyerlerini tek tek denetleyecek ve elde edilen bilgiler rapor haline getirilecek" dedi.

    Salgın ile mücadelede yine en önemli görevin vatandaşlara düştüğünü ifade eden Kaymakam Yiğit, “Vatandaşlarımızdan maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymasını bekliyoruz. İşyerlerimizden de alınan tedbir ve önlemleri eksiksiz yerine getirmesini istiyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz de kent güvenlik yönetim sistemleri ve kameralardan elde edilen görüntü kayıtlarını inceleyerek, alınan tedbirlere aykırı davranan vatandaşlarımızı tespit ederek yaptırım uygulayacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow