hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mavi bayrakta heyecanlı bekleyiş başladı

    Mavi bayrakta heyecanlı bekleyiş başladı
    expand

    Mavi bayrakta heyecanlı bekleyiş başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- TÜRKİYE'de, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı 2020 yılı başvurularını değerlendiren ulusal jüri, başvuruları merkezi Danimarka Kopenhag'taki Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'na gönderdi.

    Bu yıl için mavi bayrak başvurularını 13 Aralık 2019 günü tamamlayan ardından 14 Ocak günü Ankara'da toplanıp başvuruları değerlendiren TÜRÇEV Ulusal Jürisi, Türkiye başvurularını uluslararası jüriye gönderdi. Uluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) koordinasyonunda dünyada 49 ülkede uygulanan mavi bayrak uygulamasının merkezi Danimarka Kopenhag'taki FEE tarafından yürütülüyor.

    2019 yılında 463 mavi bayraklı plaj, 22 marina ve 15 yat ile dünya üçüncüsü olan Türkiye'nin mavi bayrak lokomotif şehri Antalya, 202 mavi bayraklı plaj, 5 marina ve 8 yat ile toplam 216 mavi bayrak sayısına ulaşmıştı. Bu yıl da Türkiye'nin mavi bayrakta iddialı şehri Antalya'nın rekor sayıda mavi bayrak alması hedefleniyor. 2019 yılında ilk sırada İspanya, ikinci sırada Yunanistan yer aldı. Türkiye'nin arkasından dördüncü sırada Fransa ve ardından beşinci sırada İtalya yer aldı.

    Türkiye'nin 2020 yılı plaj ve marina adaylarının belirlendiği ve basına kapalı olarak gerçekleşen Ulusal Jüri Toplantısı'nın ardından TÜRÇEV'in resmi internet sitesinde, "Belirlenen aday dosyalar her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası jüri değerlendirmesi için Danimarka- Kopenhag'a gönderilecek. Uluslararası jürinin birkaç aşamalı olarak gerçekleştirdiği değerlendirmenin sonuçlarının Mayıs ayı başında açıklanması bekleniyor" notu paylaşıldı.

    Mayısta açıklanması beklenen mavi bayrak rakamlarının ardından, Antalya'da mavi bayrak almaya hak kazanan plaj, marina ve yatlara bayrakları TURÇEV Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy ve ekibi tarafından teslim edilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow