hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'li Başkan, Antalya'nın sorunlarını anlattı

    MHPli Başkan, Antalyanın sorunlarını anlattı
    expand

    MHP'li Başkan, Antalya'nın sorunlarını anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, geçen yıl 15.6 milyon turisti ağırlayan kentte hedefin 20 milyon olduğuna dikkat çekip, "Turist sayısını artırmak yeterli olmayıp katma değeri yüksek turizm faaliyetleri ile kişi başına harcamayı 1000 euro seviyesine çıkarmak için yeni çözümler üretmeliyiz" dedi.
    Milletvekili Başkan, Antalya'nın turizm, tarım, ulaşım ve yatırımlar ile ilgili sorunlarını TBMM kürsüsünden dile getirdi, kentin sorunlarına değindi. "Antalya için büyük öneme sahip olan başta turizm ve tarım sektörleri il ekonomisini şekillendiren faktörlerin başında gelmektedir" diyen MHP Milletvekili Başkan, bölgedeki organize sanayi bölgelerine dikkat çekti. Başkan, "İlimizin tarım ve gıda potansiyeli nedeniyle, Antalya Merkez, Korkuteli, Serik, Manavgat ve Kumluca bölgelerinin her biri birer ihtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturma potansiyeline sahip. Korkuteli bölgesinde Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş izinleri alınmış ve kuruluş aşamasına geçilmiştir. Bu kapsamda ulaşım ve teknolojik altyapının oluşturulması hususlarında bakanlıklarımızdan destek beklemekteyiz" dedi.
    LOJİSTİK KÖYLER ANTALYA'DA UYGULANMALI
    Turizm ve tarım sektörünün etkisiyle Antalya'da bölgesel ve şehir içi ulaşımın yetersiz kaldığına dikkat çeken MHP Antalya Milletvekili Başkan, "Kent merkezindeki çevreyollarının, şehirlerarası otoyol ağına bağlanması gerekmektedir. Ulaşım yapısındaki yetersizlikler ticarete de olumsuz yansımaktadır. Antalya- Isparta, Kemer- Kumluca, Finike, Demre, Kaş yolu bunlardan sadece birkaçıdır" dedi.
    Antalya'da resmi TIR otoparkları, lojistik depolama ve dağıtım merkezlerinin izinsiz ve sağlıksız olduğunu vurgulayan Başkan, modern yük taşımacılığı üssü kabul edilen lojistik köylerin Antalya'da uygulanması için çalışmaların başlaması gerektiğini söyledi. MHP Milletvekili Başkan, Antalya Limanı tarife ücretlerinin diğerlerine kıyasla yüksek olmasına vurgu yaptı, rakamların makul seviyeye çekilmesi gerektiğini belirtti.
    ÇİFTÇİYE MOBİL TARIMSAL DANIŞMANLIK
    MHP Milletvekili Başkan, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında, Antalya'nın turizm kadar elverişli iklim şartlarıyla meyve ve sebze üretiminde Türkiye'nin kalbi statüsünde olduğuna vurgu yaptı. Başkan, "Gelişim ve değişimde kaydettiği başarı, gıda güvenliği ve yüksek kalite anlayışı içinde Avrupa standartlarındaki tarımsal tesisleriyle Antalya tarımda bir marka olduğunu ispatlamıştır" dedi. Başkan, ülkedeki 12 bin bitki türünün 4 bininin endemik olduğunu, Torosların endemik ve tıbbi bitki barındıran bölgelerin başında geldiğini söyledi. Sözü seralara getiren milletvekili, "Mevcut seraların teknolojik yapısı eskidir. Tarım ve Orman Bakanlığı mevcut seraların modern seralara dönüştürülmesi için bir teşvik programı uygulamakta ve bu bağlamda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen teşviklerin yatırımcı ve üreticilere iyi anlatılması gerekmektedir. Çiftçilerin danışmanlık ve bilgi ihtiyacını zamanında karşılamak için mobil tarımsal danışmanlık merkezi kurulmalıdır" diye konuştu. Başkan, özellikle Antalya da akıllı seracılık eğitim merkezi oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.
    ANTALYA TURİZMDE REKOR KIRDI
    Antalya'nın turizmde rekor kırdığını ve hedefin 20 milyon turist olduğunu belirten MHP Antalya Milletvekili Başkan, şunları söyledi;
    "1990'lı yıllarda ortalama 2 milyon turist ağırlayan şehrimiz, son yıllarda bu alanda rekorlar kırarak ülkemizin milli gelirine katkıda bulunmaktadır. Özellikle 2019 yılında turist sayımız 15 miyon 644 bin 108'e ulaşmış olup bu son yılların rekoru olmuştur. Hedefimiz Antalya'mızda 20 milyon turisti ağırlamaktır. Sadece turist sayısını artırmak yeterli olmayıp katma değeri yüksek turizm faaliyetleri ile kişi başına harcamayı 1000 euro seviyesine çıkarmak için yeni çözümler üretmeliyiz. Üçüncü havalimanının hızla bitirilmesi, turizm açısından kolaylık sağlamanın yanında turist sayısındaki artışı da kompanse edecektir. Ayrıca Antalya'mızın hızlı tren ağına bağlanması ülke ekonomisine katkı sağlarken, turizmde kış ayları doluluğuna etki ederek istihdama da katkıda bulunacaktır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow