hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Miniklerin 'satranç' heyecanı

    Miniklerin satranç heyecanı
    expand

    Miniklerin 'satranç' heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Gürsu ve Uncalı çocuk kreşlerinde düzenlenen Satranç Şenliği etkinliğinde, öğrenciler tatlı bir rekabet içinde yarıştı. Etkinliğin sonunda öğrencilere katılım sertifikası verildi.

    Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle ülke genelinde 'Satranç Şampiyonası' düzenleyen Konyaaltı Belediyesi, bu kez kreşlerin minik öğrencileri için Satranç Şenliği etkinliği düzenledi. Etkinliğe Gürsu Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevinde 38, Uncalı Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevinde ise 48 öğrenci katıldı. Rakibinin önce elini sıkan minik öğrenciler, Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Batı'nın ilk hamlesi ile dostluk ve centilmenlik içinde yarıştı.

    Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenledikleri Satranç Şampiyonasında ülke genelinden yüzlerce sporcuyu Konyaaltı'nda ağırladıklarını söyledi. Satrancın bireyin gelişiminde önemli bir rolü olduğuna inandığını dile getiren Semih Esen, bu etkinliği şimdi de Konyaaltı Belediyesi Kreşlerinde minik öğrenciler için düzenlediklerini aktardı.

    Gürsu ve Uncalı çocuk kreşlerinde bu yıl mezun olacak 6 yaş grubu öğrencileri Satranç Şenliğinde buluşturduklarını söyleyen Başkan Semih Esen, etkinliğin sonunda öğrencilere hayat boyu hatırlayacakları katılım sertifikası verdiklerini belirtti. Semih Esen, “15-19 Haziran günleri arasında bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Karne Şenliğiyle de Antalya'da tüm öğrencilerimizi kucaklayacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow