hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa halk çamaşırhaneleri

    Muratpaşa halk çamaşırhaneleri
    expand

    Muratpaşa halk çamaşırhaneleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Zeytinköy ve Meltem mahallelerinde bulunan halk çamaşırhaneleri, 5 yılda 29 bin 95 kez döndü. Makinelerden, 14 bin 407 kişi yararlandı.

    Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya'nın sosyo-ekonomik imkanları en kısıtlı mahallelerinden Zeytinköy'de bulunan çamaşırhanesi, Zeytinköy Destek Eğitim Kurs binasının içinde yer alıyor. Çalışanları da mahalleden olan çamaşırhane, Kızıltoprak, Kızılarık, Gebizli ve Doğuyaka gibi çevre mahallelere de hizmet veriyor. Ev tipi çamaşır makinelerinin bulunduğu halk çamaşırhanesini 5 yıl içinde 8 bin 328 kişi kullanırken, burada tam 18 bin 730 makine çamaşır yıkandı.

    Muratpaşa Belediyesi'nin bir diğer halk çamaşırhanesi ise çok sayıda üniversite öğrencisinin oturduğu, aynı zamanda Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de bulunduğu Meltem'de yer alıyor. 9 çamaşır makinesi ve 2 de kurutma makinesinin yer aldığı çamaşırhanede ütü imkanı da bulunuyor. Küçük bir kitaplığın da bulunduğu çamaşırhaneyi, üniversite öğrencileri, hasta yakınları ve refakatçıları kullanıyor. Meltem çamaşırhanesini 5 yılda 6 bin 79 kişi kullanırken makineler tam 10 bin 365 yıkama yaptı.

    Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi Halk Çamaşırhanelerinin 2015'te Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin yerelleştirilmesinde örnek projeler arasında yer aldığını söyledi. Çalışmanın Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği'nin bu alandaki 'iyi örnekler'i derlediği kitap içinde yer aldığını belirten Başkan Uysal, “Halk çamaşırhaneleri toplumsal ihtiyaçlar üzerinden şekillenen bir çalışmadır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow