hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa'dan 1100 vatandaşa evde bakım

    Muratpaşadan 1100 vatandaşa evde bakım
    expand

    Muratpaşa'dan 1100 vatandaşa evde bakım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının da olduğu 2020 yılının 7 ayında, 1100 vatandaşa 7105 defa evde bakım hizmeti sundu.
    Muratpaşa Belediyesi'nin evde bakım hizmetleri ekipleri; kendi bakımını yapamayan, hasta, engelli ve yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor. Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri, koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının da olduğu 2020 yılının 7 ayında, 1100 vatandaşa 7105 defa evde bakım, 1675 defa da hasta nakil hizmeti sundu. 2019 yılının 7 ayında ise 6543 defa evde bakım, 1804 defa da hasta nakil hizmeti verilmişti. Evde bakım hizmetleri, banyo, tırnak kesimi, tıraş gibi kişisel bakımın yanı sıra pansuman, enjeksiyon benzeri tıbbi desteği de kapsıyor.
    YENİDEN YAPILANDIRILDI
    Evde Bakım Hizmetleri birimi, mart ayında ilk koronavirüs vakasının doğrulanmasının ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimatları doğrultusunda yeniden yapılandırılmıştı. Yeniden yapılandırma kapsamında, hasta nakil ambulansı da alınmıştı. Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri, 1 doktor, 6 hemşire ve 3 hasta nakil ambulansıyla vatandaşlara hizmet veriyor. Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri'nden 444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi aracılığıyla yararlanılabiliyor. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow