hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Müzikle evde kal, Antalya’yı hayal et'

    Müzikle evde kal, Antalya’yı hayal et
    expand

    'Müzikle evde kal, Antalya’yı hayal et'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA) - DÜNYACA ünlü DJ Burak Yeter, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ile birlikte Covid-19 salgını nedeniyle evlerinde kalanlara 'Müzikle Evde Kal, Antalya’yı Hayal Et' diyor.

    Antalya’nın Tünektepe ve Tahtalı Dağı gibi doğal güzellikleri içerisinde seyircisiz konserler yapan Burak Yeter’in müzikle Antalya’yı tanıttığı videolar, gerek ATAV'ın, gerek ünlü DJ’nin sosyal medya hesaplarında kenti özleyenlerle paylaşılıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir' cümlesini hatırlatan DJ Burak Yeter, Antalya’da dağ ve denizle iç içe nadide yerler olduğunu, ilk çekimi Tünektepe, ikincisini ise 2365 metre yükseklikte Olympos Tahtalı Teleferik’te yaptıklarını söyledi. Yeter, üçüncü çekimi ise önümüzdeki günlerde Tazı Kanyonu’nda gerçekleştireceklerini ifade etti. Covid-19 salgını nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan müzik severlere enerji yüklemeye çalıştıklarını belirten Yeter, çekimleri ses, ışık ve görüntü olarak 15 kişilik ekiple yaptıklarını söyledi.

    'AMACIMIZ ANTALYA’YI DÜNYAYA TANITMAK'

    Lokasyon konusunda ATAV'ın bilgi dağarcığından faydalandığını anlatan Yeter, video çekmeyi düşündükleri yerlerde önce fizibilite çalışması yaptıklarını anlattı. Konserlerin, YouTube kanalında, Facebook hesabında, bazı televizyon kanalları ve ATAV'ın sosyal medya hesaplarından paylaşıldığını ifade eden Yeter, “Amacımız Antalya’yı bütün dünyaya tanıtmak. Zaten herkes Antalya’yı çok iyi tanıyor ama biz müzikle bütünleştirdik. Müzik evrenseldir. Bu nedenle Antalya’nın güzelliklerini, doğasını herkesle paylaştığımız için çok mutluyum" dedi.

    1,5 SAATLİK İZLEYİCİSİZ KONSERLER

    Covid-19 sürecinde insanlara Antalya’yı hayal ettirmek için kolları sıvadıklarını belirten ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ise “İlk etapta Tünektepe’de 1,5 saat süren seyircisiz konser, sonra da Tahtalı Dağı’nda yine seyircisiz bir konser gerçekleştirildi. Antalya tanıtımına imza atmaya çalışıyoruz. İlerde bu konserlerin devamı gelecek. Doğanın ve antik kentler gibi tarihin içerisinde konserler hazırlayacağız". Sosyal medyanın da gücünü kullanarak, dijital hayata uyum sağlamış bir Antalya tanıtımıyla izleyicilerin karşısındayız. Umarım izleyenler keyif alır ve Antalya’yı hayal eder. ‘Müzikle Evde Kal’ diyoruz" şeklinde konuştu.

    BURAK YETER KİMDİR?

    Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan, 5 yaşında klasik piyano, 8 yaşında gitar çalmaya başlayan DJ Burak Yeter, Londra SAE Ses Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. 22 yaşında Burn&MTV Dance Heat DJ Contest 2014’ü kazanan Yeter, bugüne kadar pek çok ödülün sahibi oldu. Yeter, Spinnin' Records, Universal Music Group, Sony Music, Warner Music Group, Armada Music gibi müzik şirketleriyle çalıştı, For Action, For Message, Volume 2, Blue (2) albümlerini çıkardı.

    SERGİDEKİ RESMİN SAHİBİ ÖĞRENCİYLE BULUŞACAK

    Çekimler sırasında Tahtalı Dağı’na fizibilite çalışması yapmaya gittiğinde, Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ‘Tahtalı’ temalı resim yarışmasına katılan öğrencilerin resimlerinden oluşan sergiyi ziyaret eden Burak Yeter, sergide çok beğendiği resmin sahibi öğrenciye Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege aracılığıyla ulaştı. Yeter, önümüzdeki günlerde resmin sahibi Özel Antalya Bilim Doğa Koleji İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Tuana Erkan ile bir araya gelecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow