hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nostaljik araçlar, açılışı bekliyor

    Nostaljik araçlar, açılışı bekliyor
    expand

    Nostaljik araçlar, açılışı bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, 2020 yılı Nisan ayında planlanan açılışı, pandemi nedeniyle ertelenen Nostaljik Araçlar Müzesi deposunda sergilenmek üzere bekleyen 63 araç arasında, Türkiye'nin ilk yerli otomobili 'Devrim' ile Vecihi Hürkuş'ün yaptığı Türkiye'nin ilk tayyaresi K6'nın replikası da yer alıyor.

    Antalya'nın merkez ilçelerinden Kepez Belediyesi'nce DokumaPark bünyesinde oluşturulan Nostaljik Araçlar Müzesi, önümüzdeki aylarda açılacak. 2020 yılı Nisan ayında planlanan açılış organizasyonunun pandemi önlemleri nedeniyle ileri tarihe ötelenmesi, klasik otomobil tutkunlarını üzmüştü. Müzeye bağışlanan 63 araç, sergilenmek üzere depoda bekletiliyor.

    Müzenin kuruluş hazırlıkları yapılırken, sergilenecek eserler arasında 3 replika yer alıyor. 1925 yılında Vecihi Hürkuş tarafından yapılıp uçurulan Türkiye'nin ilk tayyaresi K6 (Hürkuş), 1961 yılında üretilen Türkiye'nin ilk otomobili Devrim ve Nuri Demirağ tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk yolcu uçağı NUD38'in birebir replikaları, müzede sergilenecek.

    Müzede yer alacak orijinal 60 araç arasında, İlyas Salman'ın başrol oynadığı 'Çiçek Abbas' filmindeki minibüsü, Ferdi Tayfur'un 'Her şeyim sensin' adlı filmde kullandığı otomobil, polis ekip otosu olarak kullanılan 1976 model Renault Toros otomobil, üç tekerlekli seyyar satıcı aracı da bulunuyor.

    ARAÇLAR MAKET DEĞİL

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Müzede sergileyeceğimiz 63 eserden 3'ü replika, diğerleri orijinal. Replikalar, orijinalleriyle birebir aynı yapılmıştır ve çalışır durumdadır, maket değillerdir" dedi.

    Dokumapark Müzeler Koordinatörü Emrah Ünlüsoy ise açılışın pandemi nedeniyle ertelendiğini hatırlatarak, "Atölyemizde yeni araçların restorasyonları yapılıyor, bitenler ise envantere kaydediliyor. Açılışımız ertelense bile biz koronavirüs nedeniyle ertelenen ve kaybettiğimiz zamanı olumlu şekilde değerlendirip daha büyük, daha kapsamlı bir müze için çalışıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow