hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel çocukların eserleri sergilendi

    Özel çocukların eserleri sergilendi
    expand

    Özel çocukların eserleri sergilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 'Akdeniz Çocuk Destek Merkezi'nde kalan kız çocuklarının sanat çalışmaları sergilendi.

    Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Akdeniz Esintisi-2' adlı serginin kurdelesini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Akdeniz Çocuk Destek Merkezi Müdürü Sündüz Akay, Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kutluöztür, kurs öğretmenleri Yasemin Özböler, Ufuk Aygün birlikte kesti.

    Sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, "Sanatın çocukların gelişimi ve eğitimi üzerindeki olumlu katkısının farkındayız. Çocuklarımıza sanatsal ve kültürel yönden her türlü desteği sağlamayı da kendimize görev edindik. İl Müdürlüğü olarak bu konunun hassasiyetinin farkında olup çocuk ve gençlerimiz için en iyisini yapabilmek için gayret gösteriyoruz" dedi.

    Merkez Müdürü Sündüz Akay, "11-18 yaş grubu arası 30 kız çocuğumuzu rehabilitasyon süreçlerinde sanatla buluşturduk. Atölyelerimizde büyük bir heyecanla çalışıyorlar, ruhen rahatlıyorlar. Eserleri ortaya çıktıkça da sevinç çığlığı atıyorlar" diye konuştu.

    Merkezde barınan kız çocuklarının katılmadığı sergide mozaik, seramik, keçe ve ahşap boyama çalışmaları yer aldı. Sergi, 15 Ekim Salı gününe kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow