hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paramediklerden öğrencilere ileri yaşam dersi

    Paramediklerden öğrencilere ileri yaşam dersi
    expand

    Paramediklerden öğrencilere ileri yaşam dersi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da görevli paramedikler, öğrencilerle bir araya gelerek hem mesleki deneyimlerini paylaştı hem de ileri yaşam desteği konusu anlattı.

    Acil tıp hizmetlerinde, yaşam zincirinin anahtarı olarak tanımlanan ve hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan, kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden sağlık personeli paramedikler, düzenlenen panelde öğrencilerle bir araya geldi.

    Antalya Paramedikler Derneği tarafından düzenlenen panele, Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki panele Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Günay, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Sevim Ercan Kelek, Akdeniz Üniversitesi'nden akademisyenler, Antalya Paramedikler Derneği Başkanı Hamit Tavşan, dernek yönetiminden Deniz Özbay, Ferhat Gül ve Ahu Sezgin ile yaklaşık 200 öğrenci katıldı.

    Paramedikler; yetişkin, pediatrik ve yenidoğan da ileri yaşam desteği konularını ele aldı. Paramedik mesleğini tercih etmek isteyen öğrencilere mesleğin zorlu yanları ve ne kadar önemli bir görev olduğu da anlatıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow