hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Parkta Ukrayna rüzgarı esti

    Parkta Ukrayna rüzgarı esti
    expand

    Parkta Ukrayna rüzgarı esti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yaşamlarını sürdüren Ukraynalı aileler, ülkelerinin 'Bağımsızlık Günü Bayramı'nda bir araya geldi, şenlik havasında renkli bir kutlama yapıldı.
    Kepez Belediyesi'nin oluşturduğu Köy Pazarı'nda gerçekleşen kutlamanın organizasyonunu Akdeniz Ukraynalılar Derneği ile Park Funtastik işletmesi üstlendi. 'Bağımsızlık'  kutlamasına Ukrayna'nın Antalya Konsolosluğu görevine yeni atanan Emir Rustamov da katıldı. Organizasyona Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği, Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Kırgızistan Kadınları ve İş insanları Derneği de destek verdi.
    'ANTALYA'DA MUTLUYUZ'
    Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Natalia Karaca, Ukrayna'nın 24 Ağustos 1991 tarihinde parlamento kararıyla Sovyetler Birliği'nden ayrılıp bağımsızlığının ilan ettiğini, Ukrayna halkının yüzde 90'nın bağımsızlık için oy kullandığını hatırlattı, bağımsız bir ülke olmanın önemi üzerinde durdu, "Antalya da ikinci vatanımız oldu. Dünya şehri Antalya'da yaşamaktan da çok mutluyuz" dedi.
    Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov da "Ukrayna benim hayatım. Ukrayna'nın bağımsızlığı benim bağımsızlığım" diyerek sözlerine başladı, "Yabancı ülkelerle ilişkilerimizde ülkemi savunmak beni mutlu ediyor. Türkiye de Ukrayna'ya en yakın kardeş ülke. Yaşasın Ukrayna- Türkiye kardeşliği" diye konuştu.
    PAZARDA RENKLİ KUTLAMA
    Ukrayna ile Türkiye'nin milli marşlarının ayrı ayrı okunması ve saygı duruşlarının ardından kutlama şenliği Ukrayna şarkılarıyla başladı. Ukraynalı kadınlar, çocuk ve gençler rengarenk geleneksel kıyafetleriyle gözleri kamaştırdı, Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Natalia Karaca'nın da yer aldığı kadınlar korosu Ukrayna'nın geleneksel müziği eşliğinde neşeli aşk şarkılarını seslendirdi. Çocuk ve gençler de dans gösterileriyle izleyenleri büyüledi, çocuk grubunun geleneksel dövüş sanatını canlandırması heyecanla izlendi. Ukrayna'nın bağımsızlık günü kutlamalarına destek veren Antalya'daki Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği, Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği,  Kırgızistan Kadınları ve İş insanları Derneği'nin geleneksel kıyafetli yerel sanatçıları da sahneye çıktı. Köy Pazarı Ukrayna, Azeri ve Kerkük şarkı ve türküleriyle çınladı.
    DERNEKLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ
    Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Natalia Karaca, programa katkıda bulunan Park Funtastik Proje ve Etkinlik Sorumlusu Çiğdem Bal, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Kürşat Çavuşoğlu, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ceyran Sattarova ile Kırgızistan Kadınları ve İş insanları Derneği Başkanı Periza Asanaalieva'ya teşekkür etti.
    Program sonunda kardeş ülkelerin bayrakları açıldı, etrafında toplanılıp günün anısına fotoğraf çektirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow