hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pazarda 'karpuz reçeli' kursu

    Pazarda karpuz reçeli kursu
    expand

    Pazarda 'karpuz reçeli' kursu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nce oluşturulan ve Antalyalıların büyük ilgisini gören 'Köy Pazarı'nda kadınlar, 'karpuz reçeli yapımı kursuna' katıldı, üretilen reçeller kavanozlara konup satışa sunuldu.
    Kepez Belediyesi, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Park Funtastik Tesisleri işbirliğinde kadınlara yönelik başlatılan ev yapımı üretim kurslarından ilki 'Karpuz Reçeli Nasıl Yapılır' ismi altında workshop ile gerçekleşti. 
    Korkuteli İlçesi'nden gelen uzman öğretici Nazmiye Akkanat, katılımcı kadınlara "Yediğiniz karpuzun kabuğunu çöpe atmayın, reçel yaparak değerlendirin" dedi, ilk olarak karpuz kabuğunu yeşil kısmının soyulma, parmak kalınlığında doğrama tekniğini gösterdi. 
    REÇEL YAPMA HEYECANI
    Katılımcılar, Antalya İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü uzmanları, öğretici Nazmiye Akkanat, Park Funtastik Proje ve Etkinlik Sorumlusu Çiğdem Bal'ın gözetiminde ellerine aldıkları karpuzları kesip, kabuğunu ayırdı. Doğranan kabuklar önce kireçli suda 45 dakika bekletildi, üç kez de normal suda yıkandı, bir süre dinlendirildi. Karpuzun blenderdan geçirilmiş iç kısmının posası ayrıldı, suyu tencereye eklendi, birebir şeker konuldu. 2.5 saat kaynatılan karpuz kabuğu reçele dönüştürülüp kavanozlara kondu. 
    Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları, proje ve etkinlik sorumlusu Çiğdem Bal, katılımcılara belge sunup teşekkür etti. Bal, bundan böyle her hafta pazar günleri ev yapımı geleneksel meyve reçeli, ev yapımı tarhana, sebze, hamur işi yemek, farklı tatlar da çorba, tatlı ve daha birçok sürpriz kursların düzenleneceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow