hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Perde Kepez'de açıldı

    Perde Kepezde açıldı
    expand

    Perde Kepez'de açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ADOB) koronavirüs salgınından dolayı kapanan perdesi yeniden açıldı. Sezonun ilk eseri ise 'Operada Hayalet Değil, Eğlence Var' sloganıyla yola çıkan şef Musa Göçmen'in sahneye koyduğu 'The Funtime of the Opera' adlı eseri oldu.

    Park Funtastic alanındaki Kepez Belediyesi Arif Nihat Asya Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen konser öncesi bir dizi önlemler alındı, dezenfekte çalışmaları yapıldı, izleyiciler mesafeli ve maskeli içeri alındı. Oturma alanında aralarda ikişer koltuk ve birer sıra boş bırakıldı. Orkestra elemanları da kurallara uygun olarak sahnedeki yerlerini aldı.

    Şef Musa Göçmen'in operanın 7'den 70'e herkes tarafından sevilmesini amaçlayan 'The Funtime of the Opera' adlı eserinde soprano Işılay Meriç Karataş- Bilge Yılmaz, mezzo soprano Medine Tuganova, tenor Göksay Yaran ve bariton Serhat Konukman solist olarak sahne çıktı, ADOB Orkestrası'nı şef Musa Göçmen yönetti.

    Orkestra şefi Musa Göçmen, sahnedeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti, dünyaca ünlü birçok bestecinin kısa yaşam öykülerini anlattı, zaman zaman da izleyicilerle şakalaştı, opera sanatının önemine vurgular yaptı.

    Uzun bir aradan sonra keyifli, neşeli bir opera konseri izlemenin mutluluğunu yaşayan opera severler, şef Musa Göçmen'i, orkestra sanatçılarını, gecenin solistlerini ayakta alkışladı.

    Antalya DOB'un ikinci konseri olan 'Aryalarla Müze Akşamı' 25 Eylül 2020 Cuma günü saat 19.00'da Antalya Müzesi bahçesinde gerçekleşecek.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow