hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis kumar oynayan 43 kişiye 185 bin lira ceza kesti

    Polis kumar oynayan 43 kişiye 185 bin lira ceza kesti
    expand

    Polis kumar oynayan 43 kişiye 185 bin lira ceza kesti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Polisi, Kepez'de tabelası dahi olmayan bir işyerine çok sayıda kişinin girip çıktığı ihbarı üzerine baskın düzenledi. Adreste işletmeci 2 kişi ile içerde bulunan 41 kişiye hem kumar oynamak suçundan hem de koronavirüs tedbirlerine uymadıkları için toplam 185 bin 675 lira ceza kesildi.

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Kepez ilçesi Göksu mahallesinde bulunan bir adreste tombala tabir edilen kumar oynatıldığı ihbarını aldı. Polis, tabelası olmayan ve bir çok kişinin girip çıktığını görmesi üzerine savcılık talimatıyla baskın yaptı.

    Baskın yapılan adresin salon kısmında çok sayıda kişi bulunurken, kurulu ve çalışır durumda tombala makinesi ile numara çekilmek suretiyle tombala tabir edilen kumar oynatıldığı belirlendi. Polis 1 adet elektrikli hava üflemeli tombala makinesi, 90 adet top, 150 adet tombala kartı, 1 adet hava üfleme motoru, 1 adet TV, 1 adet göz kamera ve çok miktarda sayıların üzerine kapatmakta kullanılan pula el koydu. Yapılan aramada yeri kumar oynamak maksatıyla işlettiği anlaşılan M.B. ile çalışanı M.T., "Kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak-1072 Sayılı Kanun'a Muhalefet Etmek" suçlarından gözaltına alındı.

    KORONAVİRÜS KISITLAMASI CEZASI DA YAZILDI

    Tombala diye tabir edilen kumar oynadıkları tespit edilen 41 kişiye, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 34. Madde'sine muhalefet suçundan 50.225 TL, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na göre oluşturulmuş Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 02.06.2020 tarih ve 2020/45 sayılı kararına istinaden koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri tespit edilen 2 işletmeciyle birlikte 43 kişiye 135.450 TL olmak üzere toplam 185.675 TL tutarında ceza yazıldı. Gözaltına alınanlaar arasında Ç.A. adlı kişininde İstanbul Anadolu Yakası 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce arandığı ortaya çıkt.

    Zanlılar soruşturma sonrası Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow