hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ressam Eroğlu, 'Sanat, Barış ve Kültür Elçisi'

    Ressam Eroğlu, Sanat, Barış ve Kültür Elçisi
    expand

    Ressam Eroğlu, 'Sanat, Barış ve Kültür Elçisi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressam Gülay Eroğlu, Ekvador Cumhuriyeti'ndeki Barış ve Yaşam İçin Dünya Sanat, Bilim ve Maneviyat Zirvesi Vakfı tarafından Türkiye'nin 'Sanat Barış ve Kültür Elçisi' ilan edildi.

    Ressam Gülay Eroğlu, dünyayı etkisi altına alan, milyonlarca insanın ölümüne neden olan salgının dünya sanatçıları arasında güçlü bir sanat bağı kurulmasına neden olduğunu belirtti. Eserleriyle sanal ortamda uluslararası etkinliklere katılan Eroğlu, Hindistan, Ekvador, Nijerya, Filipinler, Norveç, Meksika, Kolombiya, Bangladeş, ABD, Güney Kore'de Türkiye'yi sanat adına temsil etti.

    Ekvador Cumhuriyeti'nin başkenti Quito'da bulunan Barış ve Yaşam için Dünya Sanat, Bilim ve Maneviyat Zirvesi Vakfı tarafından Türkiye'nin 'Sanat, Barış ve Kültür Elçisi' ilan edilen ressam Gülay Eroğlu, yine Ekvador'un kurtuluş yıldönümü ile ilgili hazırlanan büyük festivali için de Fudacion Bellas Artes yöneticileri tarafından bu ülkeye davet edildi.

    Gülay Eroğlu'nun bir eseri de Güney Kore'de Inchoen Metropolitan City Art'in düzeldiği yarışmada 550 sanatçının 600 eseri arasında ilk 33'e girdi, başarı ödülü ald.

    2021 yılının Nisan ayında Ekvador'un başkenti Quito'da düzenlenecek 'Sanat Zirvesi'ne davet edilen Gülay Eroğlu, bir yandan da Niğde'de küratör Safa Büte tarafindan nisan ayında düzenlenecek ve 60 dünya sanatçısının katılacağı 'Artquake-6' adlı sanat sergisine, ayrıca Keziban Ertuğrul Yıldırım ile Hindistanlı Prabhinder Lall'ın küratörlüğünde mart-nisan ayları arasıda Hindistan'da gerçekleşecek sergilere hazırlanıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow