hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlıklı Muratpaşa Hareketi STK'larla buluştu

    Sağlıklı Muratpaşa Hareketi STKlarla buluştu
    expand

    Sağlıklı Muratpaşa Hareketi STK'larla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - Muratpaşa Belediyesi'nin diyetisyenleri, spor eğitmenleri, 55 mahallesinden gönüllüleriyle başlattığı Türkiye'nin en geniş kapsamlı sağlıklı yaşam projesi Sağlıklı Muratpaşa Hareketi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve inovasyon Merkezleri (ASSİM) yerleşkesinde bulunan sivil toplum örgütleri temsilcilerine anlatıldı.

    Covid-19 salgını dolayısıyla uzun süre evde kalmaya bağlı oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçmek, spor ve doğru beslenmeyle bağışıklık sisteminin güçlendirirken birer toplum sağlığı sorunu haline gelen tansiyon, şeker, kanser, obezite gibi hastalıklarla mücadeleyi amaçlayan Sağlıklı Muratpaşa Hareketi tanıtımları devam ediyor.

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın öncülüğünde başlayan, diyetisyenleri ve spor eğitmenleriyle, mahalle gönüllüleri ve muhtarlarıyla Türkiye'nin en geniş kapsamlı sağlıklı yaşam hareketi olacak çalışma, ASSİM'de bulunan sivil toplum örgütü temsilcilerine anlatıldı. İki oturumda gerçekleşen tanıtımda diyetisyenler projenin amacını, ilerleyişini ve sağlıklı beslenmeyi anlatırken antrenörler de evde yapılabilecek temel egzersizlerden bahsetti. Tanıtımda derneklerle birlikte gerçekleştirilebilecek çalışmalar da ele alındı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow