hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şebeke suyu 4 aydır boşa akıyor

    Şebeke suyu 4 aydır boşa akıyor
    expand

    Şebeke suyu 4 aydır boşa akıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da sanayide durdurulan inşaatın temeline, 4 aydır şebekeden içme suyu akıyor.

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesi eski sanayide bir işyeri sahibi, 4 yıl önce işyerini yıkarak yeni bir bina yapmak istedi. İnşaatın temeli kazılırken işyeri sahibi FETÖ'den tutuklandı. Kazılan temelden geçen şebeke suyu patlayınca ASAT ekipleri suyu kesti. Ancak bundan 2 yıl sonra sanayi içerisinde kazı çalışması yapıldı. Kazıdan sonra şebeke suyu yeniden temele akmaya başladı. Durumu defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen çözüm bulamayan sanayi esnafı, bu kez çektikleri video ile sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalıştı.

    Sanayide yıllardır esnaflık yapan oto tamircisi Ahmet Maltepe, içme suyunun yaklaşık 4 aydır boş temele aktığını belirterek, “Temel kazılmadan önce bu hat bizim şebeke suyumuzdu. Bir önceki belediye temel kazıldıktan sonra şebeke suyunu buradan alıp, başka bir yere verdi. 2 yıl boyunca da akmadı. Sonrasında sanayi içerisinde kazı çalışması yapıldı. Kazı çalışmasının ardından bu su akmaya başladı. Ben ASAT'ı aradım. Sanayi içinde çalışma yaptıktan sonra suyun akmaya başladığını söyledim. Ancak gelen kişiler bu konunun kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Başka bir birimin bakması gerektiğini ifade ettiler. Bahsettikleri birimden geldiler. Onlar da topu başkasına attı. Bu böyle devam etti" dedi.

    24 saat boyunca hiç durmadan akan içme suyu için yetkililerin kapısını aşındırdıklarını sözlerine ekleyen Ahmet Maltepe, “Israrlarımızdan sonra gelen ASAT görevlileri bize şebekeyi iptal etmek için işyerlerinin içini kazacaklarını söyledi. Dükkanların içini kazmadan yapamayacaklarını ifade ettiler. Ben onlara 2 yıl önce gelenlerin sanayi içinde bir vanayı kapattıklarını hatırlattım. Onlar da şimdiki sorunun vana ile alakalı olmadığını ve kazılması gerektiğini söylüyor. Ancak esnaf haklı olarak izin vermiyor. Burada 6-7 işyerinden bahsediyoruz. Ne olacak dedik. Yazık, günah boşuna akıyor dedik. Önce yapılacak bir şey olmadığını, sonra biz ısrar edince yapılacağını söylediler. Ben de 'ne zaman yapılır?' diye sorduğumda, ilerleyen zamanlarda yapacaklarını ifade ettiler. Biz 6 ayda halledilir mi diye kinayeli sorduğumuzda, o kadar sürmeyeceğini söylediler. Ama şimdiden 4 ay geçti. Biz de sosyal medyadan yardım istedik. Bu su böyle boşa mı akacak? Buna bir çözüm bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

    Bu suyun bir an önce kesilmesini istediklerini sözlerine ekleyen Ahmet Maltepe, “Bakın yağmur yağmıyor. Kuraklık var diyoruz ama suyumuzu boşuna akıtıyoruz. Hepsini de geçtim, yazık günah. Bu su emin olun onlarca, yüzlerce havuz doldurmuştur" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow