hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit Yasin Naci Ağaroğlu ismi eğitim tesisinde yaşayacak

    Şehit Yasin Naci Ağaroğlu ismi eğitim tesisinde yaşayacak
    expand

    Şehit Yasin Naci Ağaroğlu ismi eğitim tesisinde yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi tarafından yaptırılan ve 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu'nun isminin verildiği kütüphane ile 13 dersliğin bulunduğu eğitim tesisi törenle hizmete açıldı.

    Eğitime önemli katkılarda bulunan Kepez Belediyesi, ilçeye bir eğitim tesisi daha kazandırdı. 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu'nun isminin verildiği eğitim tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Teomanpaşa Mahallesi'ne yapılan ve içerisinde 5 bin kitap kapasiteli kütüphane ile aynı anda 200 öğrenciye Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kursunun verileceği 13 dersliğin bulunduğu eğitim merkezinin açılışına AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Atay Uslu, Kemal Çelik, Dr. Tuba Vural Çokal, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve şehidin ailesi katıldı.

    'VATAN İÇİN ÖLMEK İNANCIMIZDA VAR'

    Açılışta konuşan Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun babası Osman Ağaroğlu, "Bu aziz vatanın kalbi ay yıldızlı bayrak için çarpan her evladı bir ölür, bin dirilir. Bizde vatan sevgisi imandandır. Vatan için ölmek bizim inancımızda vardır. Bu millet çok darbeler gördü" dedi. Şehit babası, oğullarının isminin kütüphane ve eğitim yuvasında yaşatılacak olmasından dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti.

    'ŞEHİDİMİZİN İSMİ ÖNEMLİ BİR TESİSTE YAŞATILMALIYDI'

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Yasin Naci Ağaroğlu kütüphanesi ve eğitim tesisinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Tütüncü, "Sözümüz vardı, şehidimizin ismi son derece önemli bir tesiste yaşatılmalıydı. Çünkü kendisi okumayı çok seven, akademik yaşamda da başarılarının üzerine başarı koymak isteyen bir kardeşimizdi. O bakımdan onun ismi gençlere ışık olacak bir mekanda olmalıydı" dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eğitim tesisi binasının 15 Temmuz Darbesi'nden sonra devletin envanterine geçmiş bir bina olduğunu, Antalya Milletvekillerinin destekleriyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden talep edildiğini ve geçen yılda Kepez Belediyesi'ne verildiğini söyledi.

    'GENÇLERİMİZ BİLİMİ KONUŞSUN İSTİYORUZ'

    Kepez Belediyesi'nin 6 katlı binayı mahallenin de ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeyi hedeflediğini belirten Başkan Tütüncü, "6 katlı binanın 3 katı çocuklarımıza ayrıldı. Antalya'da da çok beğenilen okul öncesi eğitime de son derece önemli katkılar veren Nasreddin Hoca kreşlerimizin 5.şubesi olarak bundan iki hafta önce hizmet vermeye başladı. Asıl anlamlı bir açılışı bugünkü tesisimizle yapıyoruz. Biz gençlerimizi modern bir dünyayla yarışabilecekleri seviyeye taşıyan, eriştiren işler yapmakta mutluluk duyuyoruz. İstiyoruz ki; bizim gençlerimiz bilgiyle konuşsunlar, bilimi konuşsunlar, tasarımı konuşsunlar, geleceğe bu evrensel değerlere bürünmüş olarak yol alsınlar" diye konuştu.

    Başkan Tütüncü, 2023 yılının sonuna kadar Kepez'e 16 kütüphaneye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Eğitim tesisinde 13 derslik, kütüphanede de 3 tane okuma salonu, binlerce kitap bulunduğunu ve kitap koleksiyonunun da her geçen gün artacağını vurgulayan Başkan Tütüncü, açılışı yapılan kütüphane ve eğitim tesisinin de Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun adıyla anılmasını istediklerini bildirdi.

    TÜTÜNCÜ'YE YANGIN TEŞEKKÜRÜ

    Törende konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal da, konuşmasında Manavgat yangınına değindi. Milletvekili Çokal, "Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve belediye çalışanlarına Manavgat yangınında verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız" dedi. Manavgatlı olarak çok büyük bir afet geçirdiklerine değinen Milletvekili Dr. Çokal, "Bu afette 59 mahallemiz yandı. 28 Temmuz'da başlayıp, 5 Ağustos'ta ancak kontrol altına alınabildi. Cumhurbaşkanımız yangını çok yakından takip etti, 3. gün Antalya'daydı. Bakanlarımız, milletvekillerimiz köy köy değil, ev ev gezerek, devlet olarak milletimizin yanındaydı" dedi. Yangın bölgesinde sağlık hizmeti veren Kepez Belediyesi'ne ve Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti.

    KEPEZ CAZİBE MERKEZİ

    "AK Parti kitaba, medeniyete önem vermez" diyenlere de seslenen AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, "Soruyorum buradan. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini kim açtı?, Antalya'nın en büyük 200 bin kitap kapasiteli Cemil Meriç Kütüphanesi'ni kim açtı? Biz yaptıkça yapıyoruz. Bir Selçuk Bayraktar örneği var önümüzde. Hayallerinin peşinden koşan bir cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Evet sevgili gençler. Bugün bu kütüphaneyi biz sizlere emanet ediyoruz. Önce hayal edin, sonra hedefinizi koyun" diye konuştu. Milletvekili Çokal, "Kepez eskiden Antalya'nın arka bahçesiydi, şimdi cazibe merkezi oldu. İlim var, sanat var, kültür var, sağlık var, kadın deseniz destek var, kooperatif var. Dokuma'ya baktığınızda her türlü hizmet sunuluyor" dedi.

    Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nu anlatan duygu yüklü ifadelerin yer aldığı plaketi şehit ailesine takdim etti. Kurdele kesimiyle Şehit Yasin Naci Ağaroğlu kütüphane ve eğitim merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Tütüncü, açılışa katılan misafirlerle eğitim merkezini gezdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow