hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serbest Bölge ticaret hacminde rekor artış

    Serbest Bölge ticaret hacminde rekor artış
    expand

    Serbest Bölge ticaret hacminde rekor artış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Serbest Bölge'de şubat ayında yüzde 56'lık artışla 110.5 milyon dolar, Ocak-Şubat toplamında ise yüzde 59'luk artışla 189 milyon dolarlık ticaret hacmi gerçekleşti.
    Antalya Serbest Bölgesi'nin şubat ayı ticaret hacmi 110 milyon 500 bin dolar oldu. Geçen yılın şubat ayında 71 milyon dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmine göre yüzde 56 oranında artış yaşandı. 2021 yılı Ocak ve Şubat ayları iki aylık toplam 119 milyon dolar olan ticaret hacmi ise bu sene yüzde 59 oranında artış göstererek, 189 milyon dolara yükseldi.
    OECD ÜLKELERİ İLK SIRADA
    Antalya Serbest Bölge A.Ş. (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, yüzde 98 oranında doluluk oranına sahip Antalya Serbest Bölgesi'nin ticaret hacminin tamamına yakınını sanayi grubu imalatının oluşturduğunu açıkladı. Bölgenin en fazla ticareti yüzde 42 oranla OECD ülkeleri ile yaptığını belirten Gürses, “OECD ülkeleri ile yılın ilk iki ayında 80 milyon dolarlık ticaret yapıldı. En çok ticaret hacmine sahip ülke Almanya'yı Hollanda, İtalya ve ABD takip etti" dedi.   
    LİMANDAN 240 BİN TONLUK İHRACAT
    Antalya Serbest Bölge Limanı'nın sağladığı lojistik avantaj sayesinde, firmaların dünyanın dört bir yanına ihracat yapabildiğini anlatan Gürses, “Firmalar, rekabet edilebilir fiyat avantajlarıyla yurt dışına satış yapmaktadır. Şubat sonu itibarıyla limanımızdan yapılan toplam ihracat 240 bin 675 ton olarak gerçekleşmiştir" diye konuştu.
    YENİ 10 YAT TAMAMLANDI
    Ayrıca Şubat sonu itibarıyla 10 adet yat üretiminin tamamlanıp sahiplerine teslim edildiğini de belirten Gürses, “Bölgemizde üretilen toplam deniz aracı sayısı 522 oldu. 49 yat firmamız yenilenmiş rıhtım ve geri sahamızda bakım-onarım hizmeti verirken, ilave döviz girdisi ve katma değer sağlamış bulunmaktadır. Bu sayede bölgemizde 29'u yabancı sermayeli olmak üzere toplam 88 firmada 5 bin 627 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Bölgemiz yabancı yatırımcı için cazibe merkezi olmaya devam etmektedir" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow