hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Calista, Güvenli Turizm Sertifikası aldı

    Calista, Güvenli Turizm Sertifikası aldı
    expand

    Calista, Güvenli Turizm Sertifikası aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Calista Luxury Resort Otel, Güvenli Turizm Sertifikası aldı.
    Serik'e bağlı Belek turizm merkezinde bulunan Calista Luxury Resort Otel, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun birlikte düzenlediği Güvenli Turizm Sertifikası'nı, Alman bir firmanın denetimi sonrasında almaya hak kazandı.
    Otelin Genel Müdürü Ali Kızıldağ, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs (Covid-19) salgını ile ortaya çıkan zorlu süreçte otellerinde gerekli önlemleri alarak, sertifika sürecini tamamladıklarını söyledi. Ali Kızıldağ, "Otelimizin açıldığı ilk günden bugüne kadar, misafir memnuniyetini ve güvenliğini her zaman en önde tutmak misyonuyla sektörde öncü ve örnek çalışmalar yapmayı görev bildik. Bu bağlamda İSG- OHSAS 18001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi), ISO-EN 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi), ISO-EN 9001 (Kalite Yönetim Sistemi Belgesi), ISO-EN 14001 (Çevre Yönetim Sistemi Belgesi), 4 ayrı belgeyi aynı anda aldık ve Türkiye'nin ilk yeşil yıldızlı çevreci oteli olmayı hak ettik" dedi.
    Covid-19 süreci başladığından itibaren, gelişmeleri dikkatle takip ederek hazırlık çalışmalarını değerlendirdiklerini vurgulayan Ali Kızıldağ, "Dünya Sağlık Örgütü, uluslararası kabul görmüş standartlar, Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun kararları ve öngörüleri ışığında, misafirlerimize tatilleri sırasında evlerindeki gibi sağlıklı bir ortam sağlamak için hazırlıklarımızı eksiksiz bir şekilde yerine getirerek, uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından periyodik olarak denetleniyoruz. Bu hazırlık çalışmalarımız ulusal ve uluslararası haber kanallarında yoğun olarak yer aldı. Böylece yayın gerçekleştirdiğimiz ülkelerde Türk konaklama sektörünün salgın sürecini ciddiyetle takip ettiği ve Covid-19 sonrası sürece hazırlanma konusunda bütün çalışmaları yaptığı mesajını verdik. 4 Haziran 2020 tarihinde Alman firmayla gerçekleştirdiğimiz Güvenli Turizm Sertifikası denetimleri sonucunda firmanın Antalya'da sertifikalandırdığı ilk otel olarak 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla misafirlerimize güvenli ve sağlıklı tatil deneyimi yaşatmak için yeniden buluşmaya hazırız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow