hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son eserler sahnede

    Son eserler sahnede
    expand

    Son eserler sahnede

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DEVLET Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 10'ncusu düzenlenen 'Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali'nde sona gelindi. Tiyatro severlerin yoğun ilgisini gören festival, yarın akşam izlenecek son eserlerle perdesini kapatacak.

    Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda İzmir Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Kantocu' adlı müzikal oyunla açılışı yapılan, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde de devam eden festivalde Türkiye, Brezilya, İngiltere, Fransa, Kanada, Gürcistan ve Ispanya'dan tiyatro grupları ülkelerinde izlenme rekorları kıran 'Şefler', 'Kosovalı Peer Gynt', 'Reis Bey', 'Ölmediğim Günler', 'Sıra Dışı Zamanlar', 'The Bant' adlı eserleri Antalyalılar için sahneledi.

    İngiltere Levantes Dans Tiyatrosu'nun 'The Bant' adlı müzikal ve komedi ağırlıklı oyunu da alkış yağmuruna tutulan eserlerden biri oldu. Çarpıcı bir estetiğe ve heyecan verici bir müziğe sahip olan The Band, ilginç ve esprili bir sunumla tiyatroseverlere keyifli dakikalar yaşattı.

    Festival yarın akşam iki ayrı salonda sahnelenecek Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun 'Gül'e Ağıt', Gürcistan Tiflis Devlet Müzik ve Drama Tiyatrosu'nun 'Carmen' adlı eserleriyle sona erecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow