hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tapu ve Kadastro 173 yaşında

    Tapu ve Kadastro 173 yaşında
    expand

    Tapu ve Kadastro 173 yaşında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) - TAPU ve Kadastro Antalya Bölge Müdürlüğü, 173. kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak kutladı. Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Armağan, arşivlerinde sadece Türkiye'nin değil, geçmiş yıllarda Osmanlı toprağı olan ve bağımsızlığını ilan eden 26 ülkenin kayıtlarının bulunduğuna da dikkat çekti.

    Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürlüğü, 173'üncü kuruluş yıldönümünü kutladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 10 kişilik katılımcıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürlüğü yetkilileri maske takarak ve sosyal mesafeyi koruyarak, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Yetkililer sonrasında saygı duruşunda bulunurken, İstiklal Marşı'nı okudu. Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Armanağ, günün anlam ve önemine ilişkin basın açıklamasını okudu.

    173. YILDA DA EN KALİTELİ HİZMET SUNMA

    Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 25 milyon kişiye hizmet sunduğunu ifade eden Armağan, "Ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 9 milyona yakın işlem hacmi ve yaklaşık 25 milyon vatandaşımıza hizmet sunan ve bugün 173. kuruluş yıldönümünü kutlayan köklü bir kurumuz. Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olma vizyonumuzla vatandaşlarımıza 173. yılımızda da en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz" dedi.

    KORONAVİRÜS SALGININI SIKINTISIZ ATLATMA ÇABASI

    Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgınında bile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarıyla hem çalışanlarının hem de vatandaşlarının süreci sıkıntısız atlatmaları için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Armağan, "Koronavirüs salgını sürecinde özellikle Web-Tapu, E-randevu ve Alo 181 Randevu Sisteminin ne kadar gerekli ve önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Bu suretle vatandaşlarımızın e-devlet portalı üzerinden ulaşabildikleri Web-Tapu Uygulaması sayesinde, artık tapu dairelerine gitmeden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde işlemler yapabiliyorlar" diye konuştu.

    26 ÜLKENİN KAYDI

    Arşivlerinin sadece Türkiye'nin değil, geçmiş yıllarda Osmanlı toprağı olan 26 ülkenin de kayıtlarını kapsadığına dikkat çeken Hakan Armağan, "Bu itibarla sahip olduğumuz arşiv varlığımız, milli olduğu kadar milletlerarası bir önem ve değer de taşıyor. Tapu Arşiv Bilgi Sistemi (TARBİS) Projesi ile 26 ülkeye ait 25 milyon civarında eski harfli tapu kaydının çevirisi yapılırken, 3 milyon pozdan oluşan mikrofilme alma ve dijitalleştirme işlemi gerçekleştirildi. Tüm bu çalışmalar yerli ve yabancı çok sayıda araştırmacının hizmetine sunuldu" dedi.

    ARŞİVDE 700 BİN CİLT DEFTER BULUNUYOR

    Arşivlerinde yaklaşık 700 bin cilt defter, 27 bin fasikül ve 32 bin belge bulunduğunu da dile getiren Armağan, "Yılda yaklaşık 25 bin eski harfli tapu kaydının çevirisi yapılıyor. Bugün, kuruluşunun 173. yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız" diyerek konuşmasını tamamladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow