hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telsizciler Kumluca'da buluştu

    Telsizciler Kumlucada buluştu
    expand

    Telsizciler Kumluca'da buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi yönetimi, telsiz operatörleri Kumluca'da lisanslı telsizcilerle bir araya geldi.

    TRAC Genel Merkez Sekreteri Muhsin Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Selim Şanlı, yönetim kurulu üyeleri Metin Karakuzu, Nedim Aymen ve üye telsiz operatörleri, tam donanımlı mobil telsiz istasyonlarının zor hava şartlarında hareket kabiliyetlerini Kumluca'da yaptığı haberleşme tatbikatıyla test etti.

    TEKNİK DEĞERLENDİRME

    Antalya ekibini TRAC Kumluca Temsilcisi İlyas Değirmenci ile bölgedeki telsiz operatörleri karşıladı. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Genel Sekreteri Mesut Bakar'ın ev sahipliğinde hizmet binasında 'acil haberleşme' için tahsis edilen salonda bir araya gelen telsizciler, bölgede yaşanabilecek olası bir doğal afet durumunda 'kesintisiz telsiz haberleşmesi nasıl yapılabilir' konusu üzerinde teknik değerlendirmede bulundu.

    DEVREYE TRAC GİRİYOR

    TRAC Antalya Şubesi Başkanı Selim Şanlı, doğal afet olaylarında haberleşme sitemlerinin çökmesi durumunda amatör telsizcilerin devreye girdiğini söyledi. Şanlı, "Sabit ve mobil acil afet haberleşme istasyonları sayesinde devlet adına yurt içi ve yurt dışı haberleşmesi sağlıyoruz. Başta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olmak üzere arama kurtarma ekiplerine de haberleşme desteği veriyoruz" dedi.

    KUMLUCA'YA İSTASYON İSTEDĞİ

    TRAC Kumluca Temsilcisi İlyas Değirmenci, ilçede tam donanımlı sabit 'acil afet haberleşme istasyonu' ile mobil telsiz istasyonları kazandırabilmek için yoğun çaba gösterdiklerini, kaymakamlık belediye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow