hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teomanpaşa'ya konfor geldi

    Teomanpaşaya konfor geldi
    expand

    Teomanpaşa'ya konfor geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Teomanpaşa Mahallesi'ne doğal gazı getirme sözünü yerine getirdi. Doğal gazla birlikte elektrik iletim hatları yer altına alındı. Şimdi mahallenin tüm sokaklarının asfalt ve kaldırımı yapılıyor.

    Kepez Belediyesi'nin hizmet binasının bulunduğu Teomanpaşa Mahallesi'ni gecekondudan modern bir şehre dönüştürme çalışmalarında sona gelindi. İmara ve mülkiyet ilişkin sorunların çözülmesinin ardından gecekonduların yerine modern konutların yapıldığı mahallede, doğal gaz, elektrik, internet ve kanalizasyonla ilgili alt yapı çalışmaları tamamlandı.

    Belediyenin tıp merkezi ile 2 kreşinin bulunduğu, 3 yeni okulun yapıldığı ve bir anaokulun inşasının devam ettiği mahallenin, tüm yollarının asfalt ve kaldırımı da yenileniyor.

    Fen İşleri Müdürlüğü, yenileme kapsamında geçtiğimiz yıl mahallenin, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nin kuzey bölümünde kalan sokaklarında asfalt ve kaldırım çalışması gerçekleştirmişti. Bu yıl da Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nin güney kısmında doğal gaz hattı ile elektrik iletim hatlarının yer altına alınması çalışmalarından dolayı bozulan yollarda asfalt ve kaldırım çalışması yapılıyor.

    Fen İşleri Müdürlüğü, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra geçtiğimiz günlerde asfalt çalışmasını başlatmıştı. Teomanpaşa Mahallesi'nde, 24 bin ton sıcak asfalt, 30 bin metrekare parke kaldırım, 20 bin metre de bordür taşı çalışması gerçekleştirilecek.

    TÜTÜNCÜ'DEN CİHAZLA YOL KONTROLÜ

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahallede devam eden asfalt çalışmasını ikinci kez denetledi. Başkan Tütüncü, bürokratları ve Mahalle Muhtarı Hüseyin Demir ile asfalt çalışmasının yapıldığı sokaklarda yürüyerek, incelemelerde bulundu. İşçilere kolaylıklar dileyen Tütüncü, iki nokta arasındaki kot farkını bulmaya yarayan Nivo cihazını kullanarak, yolları kontrol etti. Tütüncü, “Kepez, değişiyor gelişiyor. Bu değişimin en iyi gözlendiği mahallelerin başında da Teomanpaşa geliyor" dedi.

    Muhtar Hüseyin Demir de yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hakan Başkanımız çalışmaları birebir sahada takip ediyor. Mahallenin kurucularındanım. 1976'dan bu güne mahallede ikametgâh ediyorum. Nereden nereye geldik. Bu değişimi rüyamızda görsek inanamazdık. Hani diyorlar ya, Teomanpaşa, belediyenin arka bahçesi diye. Artık Teomanpaşa, belediyenin ön bahçesi oldu. Hizmetlerinden dolayı Hakan Başkanıma ve ekibine mahallem adına teşekkür ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow