hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüfekle eşinin bacağını kopardı, mahkemede 'havaya sıktım' dedi

    Tüfekle eşinin bacağını kopardı, mahkemede havaya sıktım dedi
    expand

    Tüfekle eşinin bacağını kopardı, mahkemede 'havaya sıktım' dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, kendisinin ihanetini kanıtlamak isteyen eşini tüfekle vurarak bacağının kesilmesine neden olan koca mahkemede konuştu. Hüseyin Y., “Eşim elimdeki tüfeği görünce 'Şer....z. Bana mı sıkacaksın?' dedi. Ben de havaya ateş ettim. Eşimin ve kayınbiraderimin yaralandığını sonra öğrendim" dedi.

    Olay, geçen yıl 9 Kasım günü yaşandı. İddiaya göre A.Y., boşanma aşamasındaki eşi Hüseyin Y.'nin başka bir kadınla ilişki yaşadığından şüphelendi. Olay günü, beraberine arkadaşı E.Ö.'yü de alıp, eşinin yaşadığı eve gitti. İçeride bir kadın olduğunu düşünen A.Y., 'ihaneti' delillendirip, boşanma davasına sunabilmek için evin dışında beklemeye başladı. Bir süre sonra da E.Ö.'nün cep telefonu ile görüntü çekmek için evin ziline bastı. Ancak kapıyı, başka bir kadın yerine, elinde tüfekle boşanma aşamasındaki eşi açtı. Hüseyin Y., A.Y.'ye bir kez ateş edip kapıyı kapattı. Ağır yaralanan A.Y., E.Ö.'nün haber vermesi üzerine olay yerine gelen yakınları tarafından hastaneye götürülmek istendi. Aynı anlarda Hüseyin Y., kapıyı bir kez daha açıp, kalabalığın üzerine ateş etti. A.Y.'nin erkek kardeşi Y.B. vurularak, hafif şekilde yaralandı. Hastanede kaldırılan A.Y.'nin sağ bacağı diz altından kesildi. Polis ekiplerince yakalanan Hüseyin Y. ise tutuklandı.

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianeme, Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Hüseyin Y. hakkında 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs', 'yaralama' ve '5 ayrı basit yaralamaya teşebbüs' suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası istendiği davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

    Duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Y., eşi A.Y., ailesi ve yakınları ile taraf avukatları katıldı.

    Sanık Hüseyin Y. savunmasında, 9 yıllık eşi olan A.Y. ile boşanma aşamasında olduklarını belirterek, şunları anlattı:

    “Eşim 2 yıl önce benden iğrendiğini söyleyerek boşanma davası açtı. 3 bin TL de nafaka istedi. Ayrıca uzaklaştırma kararı aldırdı. Ben de ayrı bir evde yaşamaya başladım. Eşim mahkemeye delil sunmak için internet üzerinden sürekli bana kadınlar yönlendiriyordu. Narmina isimli kadını da sosyal medya hesabım üzerinden o bana yönlendirdi. Narmina bana arkadaşlık attı, ben de kabul ettim ve 10 gün içerisinde buluştuk, görüştük. Olay günü Narmina'yı aracımla kendi evine bıraktım. Ancak Narmina akşam saat 21.30 sıralarında telefonunu arabamda unuttuğunu söyleyerek evime geldi. Eşimin de beni sürekli izlettiğini biliyordum. Narmina içeri girdikten 2 dakika sonra kapıya taşla vuruldu. 'Çık dışarıya, şer...iz' diye küfür sesi duydum. Perdeyi aralayıp pencereden baktığımda dışarıda biri eşimin babasına, diğeri de akrabalarına ait iki araç gördüm. 7- 8 kişi arabadan indi. Bir de silah sesi duydum. Korkudan ne yapacağımı bilemedim. Arka odadaki ruhsatsız otomatik tüfeği aldım. Kapıyı açmamasını söylememe rağmen Narmina kapıyı açtı. Kapıda eşim, bayan arkadaşı ve tanımadığım bir erkek vardı. Eşim elimdeki tüfeği görünce 'Şer....z. bana mı sıkacaksın?' dedi. Ben de havaya ateş ettim. Evden çıkarak oradan uzaklaştım. Sonra polisi aradım. Eşimin ve kayınbiraderimin yaralandığını sonra öğrendim."

    Şikayetçi A.Y. ise beyanında, boşanma aşamasındaki eşini bir yakınının tanımadıkları bir kadınla gördüğünü kendisine ilettiğini ifade ederek, “Akşam iş çıkışında kız arkadaşımla birlikte Hüseyin Y.'nin evine gittim. Hava karanlıktı. Kapıyı çaldım. Sanık kapıyı açar açmaz tüfekle ayağıma doğru sıktı. Düşerken kafayı taşa vurmuşum. Daha sonra gelen yakınlarım beni arabaya bindirirken kendime geldim. Sanık bir kez daha üzerimize ateş etti. Sonrasında kapıyı kapattı" diye konuştu.

    A.Y'nin kız arkadaşı E.Ö. de benzer ifadelerde bulunarak, “Hüseyin Y.'nin kapısı çaldığımızda içeriden 'Nedim sen misin?' diye soru geldi. A.Y. de 'he he' dedi. Bunun üzerine kapı açıldı. Kapının açılmasıyla birlikte sanık A.Y.'nin bacağına doğru ateş etti. Nişan almıştı. Arkadaşım yere düştü" dedi.

    Diğer şikayetçiler de benzer ifadeler verdi.

    Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow