hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkan Şoray'da 'Hürrem' prömiyeri

    Türkan Şorayda Hürrem prömiyeri
    expand

    Türkan Şoray'da 'Hürrem' prömiyeri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Agora Gençlik Senfoni Orkestrası'nın Türkan Şoray Kültür Merkezi'ndeki konserini izledi. Joseph Haydn'ın 'Hürrem' senfonisinin Türkiye prömiyerinin de gerçekleştirdiği konser, ayakta alkışlandı.

    Müzik alanında eğitim gören müzisyenler ile tıp, mimarlık, mühendislik gibi fen bilimlerinde okuyup müzikle ileri düzeyde ilgilenerek kendini yetiştirmiş gençlerden oluşan Agora Gençlik Senfoni Orkestrası, Antalya turnesi kapsamında Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Murat Ömür Tuncer'in şefliğini yaptığı orkestraya, piyanoda Buğra Yüksel eşlik etti.

    'Viyana'da Osmanlı İzleri' başlıklı konseri Başkan Uysal da ilgiyle takip etti. Joseph Haydn'ın 63 numaralı 'Hürrem' senfonisinin Türkiye prömiyerinin de gerçekleştirildiği konserde Nevit Kodallı'nın 'Telli Turna Süiti' ve Wolfgang Amadeus Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma' ve 12 numaralı piyano konçertosu eserleri de çalındı. Orkestranın nefes kesen performansı, konser sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow