hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tütüncü: Kepez eğitimde altın yıllarını yaşıyor

    Tütüncü: Kepez eğitimde altın yıllarını yaşıyor
    expand

    Tütüncü: Kepez eğitimde altın yıllarını yaşıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - GÖREV yılları içerisinde Kepez'e, 130'dan fazla okulun yapılmasına öncülük ettiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Kepez eğitimde altın yıllarını yaşıyor" dedi.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin taşındığı Varsak Demirel Mahallesi'nde 24 derslikli ve iki atölyeli okul binasını ziyaret etti. Başkan Tütüncü, bu eğitim döneminde hizmete açılan Düden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kimya bölümü öğretmen ile öğrencilerinin ürettiği dezenfektan ve temizlik ürünlerini inceledi. Okulun atölyelerini de gezen Tütüncü, okul yöneticilerinin çevre düzenlemesiyle ilgili taleplerini dinledi.

    Başkan Tütüncü, açıklamasında Kepez'in, göreve geldiği 2009'dan beri eğitim alanında altın yıllarını yaşadığını söyledi. Kepez'e, son 12 yılda 130'dan fazla okulun yapılmasına öncülük ettiklerini aktaran Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti:

    “Şimdi yeni tamamlanan okullarımızdan biri Düden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bu okulumuz, Varsak Demirel Mahallemizde son derece güzel bir eğitim yuvası olmasının yanında önemli bir sosyal alanı da kapsıyor. Öğrencilerimiz, bu okulda meslek öğreniyor. Büyüklerimiz, 'Sanat, altın bileziktir' derdi. Bu okul, gençlerimizin koluna altın bilezik taktığımız ve onlara meslek kazandırdığımız bir eğitim yuvası olacak. Burada üreten atölyeler hem ekonomiye katkı veriyor hem de öğrencilerimizin eğitimlerini pratik ortamda daha da üst seviyeye taşımasını sağlıyor. Bu okuldaki öğrencilerimizin pandemi sürecinde dezenfektan, sıvı deterjan, çamaşır suyu ya da değişik hijyen malzemeleri ürettiklerini gördük. Metal ya da ahşap atölyelerinde, Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere kamu kurumlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek üretimler yapılıyor."

    Ziyarette yer alan Varsak Demirel Mahalle Muhtarı Durmuş Ali Cengiz de okulun yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow