hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tütüncü'den serada 'zirai don nöbeti'

    Tütüncüden serada zirai don nöbeti
    expand

    Tütüncü'den serada 'zirai don nöbeti'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Meteroloji Bölge Müdürlüğü'nün 'zirai don' uyarısı üzerine, geceyi soğuğa karşı ürünlerini korumak için seralarından ayrılmayan örtü altı sebze üreticileriyle geçirdi.
    Geç saatlerde Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin'in biber serasına giden Başkan Tütüncü, zirai dona karşı seranın içerisinde kurulan sobaya da üreticilerle birlikte odun attı. Başkan Tütüncü, serada sıcak çay eşliğinde üreticilerle sohbet etti, istek ve dileklerini dinledi.
    Üreticinin her zaman yanı başında olduklarını dile getiren Tütüncü, “Bu soğuk geceyi çiftçilerimizle paylaşmak bizim için mutluluk vesilesi. Bu don gecelerinde, hava sıcaklığı 5 derecenin altına düştüğünde çiftçilerimiz hiç uyumuyor. Biz de uykusuz gecelerde onlarla birlikte oluyoruz. Aksu önemli bir tarım ilçesi. Tarım ilçesi olan Kepez'de, tarım ilçesi olan Aksu'da soğuk kış günlerinde çiftçimizin, üreticimizin yanındayız. Tarımsal üretimde onların yanı başındayız. Onlarla hayatı paylaşmak üzere buradayız. Bu da bizim için büyük bir mutluluk" dedi.
    Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin, “Başkanımız günün adamı değil, gönül adamı olduğunu bugün bize bir kez daha gösterdi. Her sıkıntılı günümüzde yanımızda kendisini hissediyoruz. Akdeniz Belediyeler Birliği'nde, Antalya ve Kepez'imizdeki çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.
    12 YILA 12 FASÜLYE FİDANI
    Başkan Tütüncü, sera nöbetinden sonra üretici Turan Şahin'in evine konuk oldu. Üreticinin 11 yaşındaki oğlu Çakır Osman Şahin, Tütüncü'ye anlamlı bir hediye verdi. Küçük Osman, Tütüncü'nün Kepez Belediye Başkanlığı'ndaki 12 yılını temsilen ektiği 12 fasülye filizini vererek, “Başkanım sizin için 12 tohum ektim. Bu 12 tohum sizin yaptığınız belediye başkanlığı yılının tohumları" dedi. Osman Şahin daha sonra 'Komando Andı' ve 'Zap Suyu' şiirini okuyarak, Gara şehitlerine armağan etti. Çakır Osman Şahin'in vatan sevgisini içinde hissederek okuduğu dizeler Başkan Tütüncü'yü çok duygulandırdı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow