hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası eserler Antalya'da

    Uluslararası eserler Antalyada
    expand

    Uluslararası eserler Antalya'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - SANAT Tarihçisi ve Müze Uzmanı Suzan Uğurluçam'ın küratörlüğünde 'Sanat Kültür Turizm El Ele' sloganıyla geleneksel hale getirilen ve bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Sanatçılar Buluşması Festivali'ne koronavirüs salgını nedeniyle dünya sanatçıları gelemeyince sadece eserleri sergilendi.

    Antalya Müzesi'ndeki 14'üncü Uluslararası Sanatçılar Buluşması Festivali'ne, Türkiye'den Suzan Uğurluçam, İbrahim Dinçeli, Meral Çetin, Hırvatistan'dan Petar Hranuelli, Karadağ'dan Bilal Nikeziqi, Bulgaristan'dan İvaniçka Paneva, Hollanda'dan Shefqet Avdushi, Rusya'dan Budmila Chagina, Sırbistan'dan Mezei Erzsebet, Kosova'dan Esad Valla'nın eserleri Antalyalı sanatseverle buluştu.

    Serginin ilk ziyaretçisi ise Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan oldu. Sergiyi koronavirüse karşı maskesini takarak ve sosyal mesafeye uyarak gezen Burhan, eserleri hayranlıkla inceledi, küratör Suzan Uğurluçam'dan bilgi aldı.

    Kaymakam Burhan'a festival hakkında bilgi veren Suzan Uğurluçam, "Festivalin ilkini 2007 yılında yaptık. Her geçen yıl katılımcı ülke ve sanatçı sayısı arttı. Kültür-sanat etkinliklerimizle ülkemiz ve Antalya'nın tanıtımına katkıda bulunuyoruz, ülkeler arasında kültür-sanat üzerinden kardeşlik ve dostluk köprüsü oluşturuyoruz" dedi. Uğurluçam, bu yılki etkinliğe eser sahiplerinin salgın nedeniyle katılamadığını, eserleriyle katkıda bulunduklarını söyledi.

    'Sanatçıların katılamadığı 14'üncü Sanatçılar Buluşması Festivali'nde yağlıboya ve akrilik boya teknikleriyle çalışılmış tablolar yer aldı. Sergi 15 Haziran Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow