hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yol talebi hızla karşılandı

    Yol talebi hızla karşılandı
    expand

    Yol talebi hızla karşılandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Hüsnü Karakaş Mahallesi sakinlerinin 'yol hizmeti' talebini 24 saat geçmeden karşıladı. ASAT'ın kanalizasyon yapması beklenmeden yollarda yaşanan toz ve çamur problemini sona erdirecek çalışmalara başlandı.
    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği 2009'da Hüsnü Karakaş Mahallesi'nin tamamına yakını gecekondu yapılaşmasındaydı. Başkan Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet sorunlarının çözülmesi ve kat artışı getiren imar revizyonunun yapılmasından sonra mahallede gecekonduların yerine site tarzı modern konutlar yapılmaya başladı. Kepez Devlet Hastanesi yatırımının da bölgeye gelmesi konut yatırımını hızlandırdı. Kepez Belediyesi, hızlı bir şehirleşmenin yaşandığı mahallenin alt ve üst yapı hizmetlerini de hızla karşılarken, kanalizasyonu yapılmadığı için bazı sokakların asfaltı yapılamadı.
    MAHALLELİNİN İSTEĞİNİ YERİNDE İNCELEDİ
    Bazı mahalle sakinleri, bu sokaklarda yaşanan toz ve çamur sorununun ortadan kaldırılması talebini iletmek için Başkan Tütüncü'yü makamında ziyaret etti. Tütüncü, ziyaretin ardından 24 saat içerisinde Fen İşleri Müdürlüğü bürokratlarıyla mahalleye giderek, toz ve çamur sıkıntısının yaşandığı sokaklarda incelemelerde bulundu. Mahalle sakinlerinin taleplerini yerinde dinleyen Tütüncü, bürokratlarına kanalizasyonun yapılması beklenmeden yollardaki çamur ve toz şikâyetinin ortadan kaldırılması talimatını verdi. Bu talimatın ardından Fen İşleri Müdürlüğü, asfaltlanacak sokaklarda çalışma başlattı. Ekipler, asfalta hazırlık için yollara dolgu malzemesi döktü. Silindirle sıkıştırılan malzemenin üzerine astar atılarak yol, sıcak asfalt çalışmasına hazır hale getirildi.  Fen İşleri Müdürlüğü, ASAT Genel Müdürlüğü'nün, kanalizasyon çalışmasını tamamlamasının ardından ise Hüsnü Karakaş Mahallesi'nin tüm yollarını sıcak asfaltla kaplayacak ve kaldırımlarını yapacak. Mahallede, boş arazilerdeki molozlar kaldırılırken, mahalleye yeni parklar da inşa edilecek.

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow