hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

    Aydında 15 Temmuz şehitleri anıldı
    expand

    Aydın'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'da Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikle şehitler anıldı.

    Aydın'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Atatürk Kent Meydanı'nda anma programı düzenlendi. programa katılanlar

    yeni tip koronovirüs tedbirleri kapsamında alana ateş ölüçümleri yapılı, maske takmaları sağlanarak alınıp, sosyal mesafe kuralına uyarak oturmaları sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ulusa Sesleniş' konuşmasının ardından şehitler için Kuran'an-ı Kerim okundu.

    Daha sonra Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatıp, "Darbe teşebbüsü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlarımızın alanlara inmesiyle vatansever silahlı kuvvetler ve emniyet mensuplarının üstün gayretleriyle önlenerek yeniden bir dirilişe imza atıldı" dedi.

    Vali Aksoy'un konuşmaların ardından 15 Temmuz şehidi Nedip Cengiz Eker'in tanıtım videosu izletildi ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri 'Tarih Bizi Çağırıyor' adı altında şiirler okudu. Mehteran takımı gösteri sundu. Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu'nun ettirdiği duanın ardından, okunan sela ile program sona erdi.

    Anma programına Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Evrim Karakoz, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, daire müdürleri, siyasi parti, sivil toplum ve meslek kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)

    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow