hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atıkların geri dönüşüme hazırlandığı tesisi yerinde gördüler

    Atıkların geri dönüşüme hazırlandığı tesisi yerinde gördüler
    expand

    Atıkların geri dönüşüme hazırlandığı tesisi yerinde gördüler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KUŞADASI Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi küçük misafirlerini ağırladı. Bir özel okul tarafından hayata geçirilen 'Eco-schools' projesi kapsamında tesisi gezen öğrenciler geri dönüşümün çevre, doğa ve ekonomiye olan faydalarıyla ilgili bilgi edindi.

    Kuşadası'nda faaliyet gösteren bir özel okulun 4, 5 ve 6'ncı sınıf öğrencileri için Kuşadası Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi'ne teknik bir gezi düzenlendi. Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçirilen 'Eco-schools' projesi kapsamında gerçekleşen gezide, öğrenciler tesisin depolama alanı ile atıkların dönüşüme hazırlandığı bölümü dolaştı.  Kuşadası Belediyesi'nde görevli Çevre Mühendisi Can Cevahir tarafından öğrencilere, ambalaj atıklarının geri dönüşüm süreci ve faaliyetin çevreye katkıları hakkında bilgi verildi.

    'DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

    Kuşadası Belediyesi'nin Türkiye'de en çok ambalaj atığı toplayan ilçe belediyelerinden biri olduğuna dikkat çeken Çevre Mühendisi Can Cevahir, "İlçemizde her ay yaklaşık 6 bin ton atık topluyoruz. Bunların yaklaşık 380 tonunu geri dönüştürülebilir atıklar oluşturuyor. Bu değer Türkiye istatistiklerine göre gayet iyi. Topladığımız her bir ton kağıt atığı 18 ağacın kesilmesini önlüyor. Çalışmalarımızı bu bilinçle yürütüyoruz. Sizlerin de yaşamınızı aynı bilinçle sürdürmenizi temenni ediyoruz. Amacımız gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak" dedi.

    'HEDEF ÇEVRE DOSTU BİR NESİL YETİŞTİRMEK'

    Eco-schools Proje Koordinatörü Emel Aslan ise en büyük hedeflerinin çevre dostu bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade edip, "Proje kapsamında geri dönüşümle ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz aylarda belediye ekiplerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz sahil temizliği oldukça ses getirmişti. Amacımız öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmak" dedi.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow