hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'lı turizmcide 'vize muafiyeti' sevinci

    Kuşadasılı turizmcide vize muafiyeti sevinci
    expand

    Kuşadası'lı turizmcide 'vize muafiyeti' sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nın 6 Avrupa ülkesine vize muafiyeti sağlandığını duyurması Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sevinçle karşılandı. Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, uygulama sayesinde söz konusu ülkelerden Türkiye'ye gelecek turist sayısında önemli bir artış yaşanacağını söyledi.

    Türkiye; Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşlarına vize muafiyeti sağlama kararı aldı. Uygulamaya göre Avrupa Birliği Schengen Bölgesi'nde de yer alan 6 ülkenin vatandaşlarında, Türkiye'ye yapacakları her 180 günlük turistik amaçlı seyahatte 90 gün süreyle vize zorunluluğu aranmayacak. 2 Mart'tan itibaren başlayacak uygulama her yıl 100 binlerce turisti ağırlayan Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda sevinçle karşılandı.

    'KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ'

    Atılan adımın çok doğru bir karar olduğunu belirten Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, "Uygulama sayesinde söz konusu ülkelerden Türkiye'ye gelecek turist sayısında yüzde 10 ile 15 arasında bir artışın yaşanacağını düşünüyorum. Özellikle Kuşadası gibi kıyı kesiminde yer alan turizm destinasyonları, bu gelişmeden olumlu yönde etkilenecek. Türk turizmcisi, Yunanistan ve İspanya'nın son yıllarda vize alanında getirdiği kolaylıklardan sonra biraz zor durumda kalmıştı. En büyük isteğimiz vize muafiyetinin kapsamının genişletilerek Avrupa Birliği ülkelerinden Türkiye'ye gelmek isteyen turistlerin önündeki tüm seyahat engellerinin kaldırılması" diye konuştu.

    Eşber OKAYER / (KUŞADASI), (Aydın),(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow