hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AYBEGEM'de, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı

    AYBEGEMde, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı
    expand

    AYBEGEM'de, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR'in Ayvalık İlçesinde, Belediye Gençlik ve Eğitim Merkezi (AYBEGEM) öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı kutladı.  

    Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle AYBEGEM öğrencilerine yönelik bir etkinlik düzenlendi. Eğlenceli vakit geçiren öğrenciler, kendileri için hazırlanan farklı farklı vitamin gruplarından oluşan meyve ve yiyecekleri yedi. Öğretmenler tarafından haftanın önemi, yerli üretimin ülke ekonomisine katkıları öğrencilere yaş seviyelerine uygun olarak anlatıldı. Öğrencilere, etkinlikte kullanılan vitaminlerin vücuda sağladığı faydalarla ilgili bilgiler verildi. Etkinlik sırasında keyifli vakit geçiren öğrenciler eğlenirken, öğrenmenin tadına vardılar. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerin hem yerli üretim konusunda bilgi sahibi oldular hem de yaparak ve kavrayarak öğrenme sağlandı.

    Yerli Malı Haftasıyla,1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik dar boğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesinin ve toplumsal bilincin oluşturulmasının amaçlandığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, “Temeli, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan İzmir İktisat Kongresi'nde atılan ‘Yerli Malı Haftası’ ile hem milli değerleri hem yerli üretimin önemi hem de paylaşmanın güzelliği çocuklarımıza anlatılıyor” dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow