hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık’ta 23 Nisan coşkusu

    Ayvalık’ta 23 Nisan coşkusu
    expand

    Ayvalık’ta 23 Nisan coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle başladı. Vatandaşlar, Atatürk Anıtı'nı çiçeklerle bezedi.

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da törenlerle kutlandı. Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, siyasi parti temsilcileri, gaziler, kurum amirleri, meslek odası temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    Meydanda gerçekleşen programın ardından vatandaşlar, Atatürk Anıtı'na yanlarında getirdikleri çiçekleri bıraktılar. Hüsnü Uğural Stadyumu'nda gerçekleşen kutlama programının devamı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya ve Bulgaristan Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve yarışmalar ile devam etti.

    Kadri KAYA/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow