hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bandırma TSO’da “Kişisel Veriler ve Korunması” konulu seminer

    Bandırma TSO’da “Kişisel Veriler ve Korunması” konulu seminer
    expand

    Bandırma TSO’da “Kişisel Veriler ve Korunması” konulu seminer

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA)- BALIKSİR’de Bandırma Ticaret ve Sanayi Odası (Bandırma TSO) ev sahipliğinde “Kişisel Verilerin Korunması Hakında Eğitim Denetim Semineri” düzenlendi.

    Bandırma TSO Konferans Salonu’nda düzenlen “Kişisel Verilerin Korunması Hakında Eğitim Denetim Semineri”nde Yeşim Dinçer tarafından katılımcılara, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu”, “Veri Sorumlusu Kimdir?”, “Kişisel Veri Nedir?, “Veri Sorumlusunun Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükleri Nelerdir?”, “Kişisel Verilere İlişkin Suçlar ve Cezai Yaptırımlar Konusunda  Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Nasıl Bir Düzenleme Öngörmektedir?” ve “Kişisel Verilerin Korunma Kanunu Kimleri Kapsar? konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

    Yeşim Dinçer, kişisel verinin, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade ettiğini dile getirerek, “Kişisel veriden söz edebilmek için, verinin bir gerçek kişiye ilişkin olması ve bu kişinin de belirli ya da belirlenebilir nitelikte olması gerekmektedir.  Veri sorumlusunun veri güvenliğine ilişkin yükümlülükleri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki sorumluluklarını yerine getirmekle mükelleftir. Kişisel verilere ilişkin suçlar ve cezai yaptırımlar 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümlerine (Md. 135-140) atıf yapılmak suretiyle düzenlenmiştir. Ayrıca, kişisel verileri yok etmeyenlerin ise Türk Ceza Kanunu’nun 138. Maddesine göre cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır. Kanun, kişisel verileri işlenen gerçek kişiler ile bu verileri tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin (kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemi) parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işleyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında uygulanır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow