hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edremit'te atıl durumdaki araziler tarıma açıldı

    Edremitte atıl durumdaki araziler tarıma açıldı
    expand

    Edremit'te atıl durumdaki araziler tarıma açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(BALIKESİR), (DHA) - BALIKESİR'in Edremit ilçesinde atıl durumda bulunan tarımsal araziler yeniden faaliyete açıldı. Edremit Ovası’ndaki 146 dönüm arazide başlayan sebze üretimininin ilk ürünleri kabak ve salatalık oldu.
    Edremit ilçesi Çıkrıkçı Ovası'nda atıl durumda bulunan tarım araziler 25 yıl sonra tekrar faaliyete açıldı. Edremit Belediyesi ve S.S Çıkrıkçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ortak hizmet projesi kapsamında ekilen sebzelerden de ilk hasat yapıldı. Edremit Ovası’ndaki 146 dönüm arazide başlayan sebze üretimininin ilk ürünleri kabak ve salatalık oldu.
    Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı, hazırlanan proje ile atıl durumda bulunan tarlaların değerlendirilirken, ekonomiye de büyük katkısı olduğunu belirtti. Projenin Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın talimatıyla başladığını ifade eden Canlı, "Ürünlerin tamamı Edremit'in kendi yerli tohum ve fidelerinden elde edilme. 146 dönüm içerisinde yerine ve toprak durumuna göre sebze, meyve ve hayvancılıkta kullanılacak tohumlar toprakla buluşturuldu. Belediyemizin tarıma desteği devam edecek" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow