hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gastronomi Şehri Balıkesir'e 'Eğitim Mutfağı' kuruluyor

    Gastronomi Şehri Balıkesire Eğitim Mutfağı kuruluyor
    expand

    Gastronomi Şehri Balıkesir'e 'Eğitim Mutfağı' kuruluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, 'Gastronomi Şehri Balıkesir' yolculuğu kapsamında 'Balıkesir Eğitim Mutfağı' kurulması için Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi'yle iş birliği protokolü imzaladı.

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin gastronomi şehri Balıkesir’in zengin mutfağını tanıtmak ve bu eşsiz mutfağı tüm dünyanın beğenisine sunmak için çalışmaları sürüyor. Şehrin lezzetlerini yaşatmak ve dünyaya tanıtmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi, gastronomi alanında yapılan çalışmaların akademik zemine yayılarak daha profesyonel bir şekilde yürütülmesi için Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Yaygın Eğitim Faaliyeti Ortak Hizmet İş Birliği Protokolü'ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan İlban imza attı. Şehrin lezzet değerlerinin geliştirilerek korunmasını, bölgenin tarımsal ürünlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve pazarlanmasını hedefleyen protokol kapsamında 'Balıkesir Eğitim Mutfağı' kurulacağı bildirildi. Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin gastronomi ve mutfak sanatları konusunda gerçekleştireceği eğitim faaliyetlerine akademik destek de sağlanacak.

    'BALIKESİR'İN MUTFAĞINI ÖNEMSİYORUZ'

    Tarımsal ürünlerin tanıtımına ve pazarlanmasına da katkı sunması beklenen protokolle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, "Balıkesir mutfağının korunması ve gelecek nesillere miras olarak aktarılmasını önemsiyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz öncülüğünde belediye olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu iş birliği protokolü de bunlardan biri. Şehrimizin ürünlerini markalaştırarak tanıtalım istiyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow