hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl’de dezavantajlı kadınların ürettiği ürünler sergilendi

    Bingöl’de dezavantajlı kadınların ürettiği ürünler sergilendi
    expand

    Bingöl’de dezavantajlı kadınların ürettiği ürünler sergilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)- BİNGÖL’de ‘Kadın Üretiyor, Bingöl Kazanıyor’ projesiyle dezavantajlı kadınların atölyelerde ürettikleri ürünler sergilendi.
    Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı aile destek merkezlerinden hizmet alan 600 dezavantajlı kadına yönelik bakır işleme, stilistlik, modelistlik, epoksi reçine ve keçe tablo atölyeleri kuruldu. ’Kadın Üretiyor, Bingöl Kazanıyor’ adı verilen projede üretilen ürünler, bir alışveriş merkezi önünde düzenlenen sergide satışa sundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, projenin kadın istihdamın arttırılması amacıyla başlatıldığını belirterek, “Bu proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı aile destek merkezleri aracılığıyla 600 dezavantajlı kadına üretim ve girişimcilikle ilgili atölyeler kurulmuş ve eğitimler verilmiştir. Projenin toplam maliyeti 1 milyon 430 bin lira olarak gerçekleşmiştir” dedi.
    Fırat Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Bingöl Koordinatörü İsa Telimen ise, kadınların girişimcilik, e-ticaret gibi konularda da eğitimler aldığını ve öğrendiklerini değerlendirme imkanı bulduklarını belirterek, “Bu merkezler, Bingöl'de kadınlarımızın üretim yaptığı ve mesleklerini öğrendiği önemli noktalardır. Aynı zamanda girişimcilik, e-ticaret gibi farklı konularda da eğitimler alabilmektedirler. Bu projeler sayesinde kadınlarımız, ürettikleri ürünlerle vakitlerini daha verimli bir şekilde değerlendirme imkanı bulurken aile bütçelerine de katkı sağlama imkanı elde etmektedirler” diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow