hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BEÜ’de Akademik yılı açılış programı düzenlendi

    BEÜ’de Akademik yılı açılış programı düzenlendi
    expand

    BEÜ’de Akademik yılı açılış programı düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) 2021-2022 akademik yılı açılış programı ve biniş giyme töreni düzenlendi.

    Rahva Yerleşkesindeki konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ademi Aydoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin Kinç, Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan programın açılış konuşmasını Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş yaptı. Yeni eğitim ve öğretim yılının öğretim üyeleri ve öğrencilerine hayırlı olmasını dileyen Rektör Elmastaş, 14 yıllık bir geçmişi olan üniversitenin genç ve dinamik bir üniversite olduğunu söyledi. 5 Fakülte, 3 Yüksek Okul ve 8 Meslek Yüksek Okulu ile 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün bulunduğu Bitlis Eren Üniversitesi'nin 10 binin üzerinde öğrenciye eğitim verdiğini belirten Rektör Elmastaş şöyle konuştu:

    "Bitlis Eren Üniversitesi olarak sayıları her geçen gün artan öğretim elemanlarımız ve idari personelimizle, yeni açılan birim ve bölümlerimizle, teknolojik altyapımızla hem eğitsel hem de araştırma faaliyetlerini etkin şekilde sürdürerek başarı grafiğimizi hızla yükseltme kararlılığındayız. Üniversitemiz, 14 yıllık geçmişi, deneyimli personeli, kurumsallaşmış yapı ve gelenekleri, sürekli gelişen altyapısı, gerek akademik ve bilimsel, gerekse sosyal ve kültürel yönden gösterdiği gelişim çizgisi ve öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla şehrimize, bulunduğumuz bölgeye ve ülkemize hizmet eden öğrenciler yetiştirmeyi hedef ve misyon edinmiştir.
    Çağın gerektirdiği tüm gereksinimleri karşılayabilecek bir yaklaşımla üniversitelerin en önemli temel işlevi olan eg?itim-ög?retim faaliyetlerini 103 istihdam odaklı program ile başarılı bir şekilde sürdürmekte olan Üniversitemiz, öğrenci ve çalışan sayısı olarak büyük bir sıçrama içindedir"

    Program Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Usta, tarafından ilk ders verildi. Program, 30 akademik personelin binişlerinin giydirilmesinin ardından verilen mini konserle sona erdi.
    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow