hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitlis’te PKK/KCK terör örgütü operasyonu: 9 gözaltı

    Bitlis’te PKK/KCK terör örgütü operasyonu: 9 gözaltı
    expand

    Bitlis’te PKK/KCK terör örgütü operasyonu: 9 gözaltı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS merkez, Adilcevaz, Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçelerinde   PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gozaltına alındı.
    Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK terör örgütünün deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik operasyonların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. 9 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklama şöyle:
    "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar neticesinde, 'PKK/KCK Terör Örgütü Üyesi Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapma suçlaması' ile 18/08/2019 tarihinde 9 şahıs ve adrese yönelik ilimiz Adilcevaz, Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçelerinde eş zamanlı olarak icra edilen operasyon neticesinde; O.B., M.U., F.K., F.T., N.Ç., N.K., P.A., N.K., K.S. isimli 9 şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız otomatik av tüfeği, 1 ruhsatsız kurusıkı tabanca ve tabancaya ait şarjör, 1 AK-47 fişeği, örgütsel içerikli dokümanlar ve çok sayıda dijital malzeme  ele geçirilmiştir."
     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow