hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolu'da köylerde yangın gönüllülerine eğitim verilecek

    Boluda köylerde yangın gönüllülerine eğitim verilecek
    expand

    Bolu'da köylerde yangın gönüllülerine eğitim verilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, orman yangınlarıyla mücadele için yangın gönüllüsü olarak köylerdeki vatandaşların kayıtlarına başladıklarını, gönüllülere eğitim vereceklerini söyledi.
    Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk basın toplantısında görev alanlarda yaptıkları çalışmaları açıkladı. Orman yangınlarıyla ilgili mücadelede bu yıl alınan yeni tedbirleri açıklayan Şentürk, “Bu yıl orman yangınlarıyla mücadele için daha iyi hazırlanıyoruz. Makine ekipmanlarının ve tüm arazözlerin bakım çalışmaları yapılıyor. Küresel ısınmayla birlikte yangına hassasiyet artacaktır. Bu kapsamda Orman Genel Müdürlüğünden arazöz ve su tankeri konularında desteklenmeyi talep ettik. Ayrıca yangınla ilgili şube müdürlüğü kurulmasını talep ettik.” dedi.
    Yangın emniyet yolları oluşturacaklarını ve yangın gönüllüsü vatandaşların kayıtlarını yaptıklarını söyleyen Şentürk, “Bolu’nun havası nemli. Orman yangını olmaz diyemeyiz ama büyük bir orman yangını olma şansı az. Yangın emniyet yolları oluşturacağız. Yangın gönüllüsü olarak köylerdeki vatandaşlarımızın kayıtlarına başladık. Yangın mevsimlerinin başında onlara eğitim ve seminerler vereceğiz. Orman Genel Müdürlüğünün yangın işçisi alımı noktasında talepleri oldu. Bizlerde Orman Bölge Müdürlüğü olarak payımızı artırdık. Bu anlamda yangın işçilerimizi destekleyeceğiz. 24 adet gözetleme kulemiz var. Şu an ek bir kule açma düşüncesinde değiliz.” diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow