hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağışlanan organlarıyla umut oldu

    Bağışlanan organlarıyla umut oldu
    expand

    Bağışlanan organlarıyla umut oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan organları nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.
    Burdur'da 66 yaşındaki bir hasta 6 gün önce yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Burdur Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviyle alındı. Müdahaleye rağmen hastanın 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli koordinatörlerinin görüştüğü hastanın ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine gerekli uygunluk testleri yanında Covid-19 açısından da tetkikler yapıldı ve herhangi bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmadı.  
    Hastanede enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamında yoğun bakım ve ameliyathanelerde önlemler alındı. Gerçekleştirilen operasyonla hastanın böbrekleri ve karaciğeri alınarak Antalya'da organ nakli bekleyen hastalar için yola çıkarıldı. Adı açıklanmayan hasta bağışlanan organlarıyla hastaya umut oldu.  
    Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nedim Ongun, "Şu an ülkemizde bakanlığımız verilerine göre 30 bine yakın hastamız organ nakli beklemektedir. Gerek vefat eden hastalarımızdan gerekse de canlı vericilerden ülkemizde dünya standartlarında başarı oranlarıyla nakiller yapılmaktadır. Beyin ölümüyle tıbben ölüm gerçekleşmiş olsa da bağışlanan organlar birçok insanda hayat bulmaktadır. Organ bağışı konusunda bilinç ve duyarlılık gün geçtikçe artmakta ve nakil bekleyen birçok hasta bu sayede sağlığına kavuşmaktadır. Bir kez daha hastamızın ailesine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum. Vefat eden hastamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow