hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beslenme dostu kurumlara belge

    Beslenme dostu kurumlara belge
    expand

    Beslenme dostu kurumlara belge

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da üç kamu kurumuna 'Beslenme Dostu Kurum' sertifikası verildi.

    İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı'nda düzenlenen sertifika törenine Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile kurum müdürleri katıldı.

    Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde toplumun obezite, yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi kapsamında başlatılan 'Beslenme Dostu Kurumlar Programı' çerçevesinde Türkiye'de ilk defa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne Beslenme Dostu Kurum sertifikaları verildi.

    Vali Hasan Şıldak, "Beslenme Dostu Kurum çalışması, kamu kurumlarımızda çalışanlarımızı özendirerek, sağlıklı beslenmeye yönlendirme anlamında özel bir çalışma. Hem kamu personelimiz hem de aileleri, çocukları bir alışkanlık, bir beslenme kültürü kazanması amacıyla yola çıkılmış. Beslenme dostu okullar çalışmasının bir benzeri kurumlar nezdinde geliştirilmiş. Türkiye'de ilk defa Beslenme Dostu Kurum sertifikası alan üç kurumumuzu da kutluyorum. Sağlık Müdürlüğü'müzü de başarılı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

    İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören de "Amacımız il genelinde resmi kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesiyle iş ortamı ve çalışan sağlığının geliştirilmesi. Bu anlamda obezitenin neden olduğu kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları ile kas iskelet sistemi hastalıkları hakkında farkındalık oluşturmak ve toplumun obeziteyle yeterli ve dengeli beslenme konularında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi" diye konuştu.

    Daha sonra Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında şartları yerine getiren Tarım ve Orman, İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlerine Beslenme Dostu Kurum sertifikaları Vali Hasan Şıldak tarafından verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow