hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak Belediyesi ve MAKÜ işbirliği

    Bucak Belediyesi ve MAKÜ işbirliği
    expand

    Bucak Belediyesi ve MAKÜ işbirliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde yerel yönetim ve üniversite işbirliği toplantısı yapıldı.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan toplantı Bucak Kent Ormanı restoranda açık havada gerçekleşti. Bucak Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan toplantıya Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Adem Korkmaz, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Rektör Yardımcısı Hüseyin Dalgar, Bucak Belediyesi başkan yardımcıları Yasin Çiçek ve Oğuzhan Erdoğan, MAKÜ'ye bağlı Bucak'taki fakülteler ve yüksekokul müdürleri ve temsilcilerinin yanı sıra MAKÜ kadrosunda bulunan öğretim görevlileri ve meclis üyeleri katıldı. Bucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan organizasyonda, masa üzerinde bulunan Azerbaycan ve Türk bayrakları dikkati çekerken, sosyal mesafe ve maske kullanımına özen gösterildi.

    MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversite olarak son dönemlerde yerel yönetimlerle işbirliği yapmaya başlandığını belirterek, "Bucak Belediyesi'ni kutluyorum gerçekten vizyonel bir yaklaşımla üniversite yerel yönetim işbirliğini hayata geçiriyor. Bizim ciddi bir birikimimiz var. Bunu da inşallah Bucak Belediyesi'nin emrine sunmak için buraya geldik" dedi.

    Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal da Bucak'ta bir ilk olarak hayata geçirilen yerel yönetimler ve üniversite işbirliği toplantısının gelecek günlerde sivil toplum örgütleri başta olmak üzere sürdürüleceğini belirtti. Başkan Ünal, "İşbirliği toplantıları ve ilçemizde buluna fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulların akademisyenleri ve ilçemizde okuyan 8 binin üzerinde pırıl pırıl beyinlerden yararlanarak, yerel yönetimlere ekonomik, kültürel yönleri dahil olmak üzere her yönü ile yararlanmak istiyoruz. Bucak Belediyesi olarak üniversite ile işbirliği çalışmalarına her zaman açığız" diye konuştu.

    Yerel Yönetimler ve İşbirliği toplantısında yapılan konuşmalar sonrası, İşletme Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Bucak Sağlık Yüksekokulu, Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu, Emin Gülmez Meslek Yüksekokulu müdür ve yönetim birimleri okullar hakkında bilgiler aktararak, Bucak Belediyesinin düzenlediği işbirliği çalışmalarına her türlü katkıyı vermekte hazır olduklarını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow