hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta 11 köy ve 1 belde karantinada

    Bucakta 11 köy ve 1 belde karantinada
    expand

    Bucak'ta 11 köy ve 1 belde karantinada

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde Covid-19 tedbirleri kapsamında 11 köy ve 1 beldede karantina uygulanıyor. 
    Bucak ilçesinde Covid-19 vaka sayılarının artması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu dün geceden itibaren daha önce Çamlık köyü Kavaklı ve Narlı mahallelerindeki karantina uygulamasının genişletilerek, Çamlık köyünün tamamının karantinaya alınmasına karar verdi. Cumartesi günü karantinaya alınan Kuşbaba köyünün yanı sıra Kızılkaya beldesi ile Çobanpınar, İncirdere, Karapınar, Karaseki, Kargı, Kuyubaşı, Seydiköy, Susuz ve Ürkütlü köylerinde de karantina uygulanması kararlaştırıldı. Karantinaya alınan 1 belde ile 11 köye giriş çıkışlar iş makineleriyle toprak yığınlarıyla kapatılırken, jandarma tarafından da barikatlar kuruldu.
    Kontrollü karantina uygulanan köylere giriş çıkışlar yasaklanırken, köy içerisinde bulunan bakkal, market, eczane, fırın ve tarımsal alanlarda ihtiyaçların karşılanacağı belirtildi. Karantinayı ihlal eden ya da karantina muafiyeti bulunan kişiler haricinde sokağa çıkacak olanlara ise 3 bin 150 TL ceza uygulanacağı kaydedildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow